Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

koşa koşa eve gelmek

yolda tuvalete gitmesi gerekmiş insanın bu eylemi bir an önce gerçekleştirebilmek amacıyla kendini içinde bulduğu durum.

17.06.2015 14:54
  1. şaşılık

    kedilerde de olduğunu görünce şaşırdığım bir göz bozukluğu. tedavi edilip edilmediğini bilmediğim, iki gözün farklı yerlere bakması şeklinde açıklanan, genetik de olabilen göz kayması durumu.

     
  2. kanaatkar olmak

    elindekiyle yetinmek, daha fazlasında gözü olmamak anlamlarında kullanılan, artık çoğu insan için makam ve para çok önemli bir hale geldiği için yapan insanın giderek azaldığı eylem. hep daha fazlası, hep bir yukarısı şeklinde sürüyor hayatlar genelde. eski günler özleniyor.

     
  3. kendini kötü hissetmek

    midesi, eli, ayağı, dişi, başı ya da vücudunun herhangi bir bölgesi ağrıyan insanın, yatıp uyumak istemesi ancak ağrıdan dolayı hiçbir şey yapamaması durumunda içinde oluşan duygu. ve yine herhangi bir olaya üzülen, hayatındaki değiştiremeyeceği şeyleri kafasını takan, bir yakınını kaybeden ya da bir ayrılık yaşamış insanın gözlerini kapatıp bir anlığına bütün dertlerden kurtulmayı hayal etmesi ancak bütün dertleriyle baş başa olduğunu fark etmesi üzerine hissettiği duygu.

     
  4. aşkitom

    insanların sevgililerine, nişanlılarına ya da eşlerine hitap ederken kullandıkları, yalnızken yaptıklarında bize ne ama, yanımızda yapıldığında itici gözüken cıvık biz sözdür. bunu diyen insanlar gülüm de der, bitanem de der, daha neler der neler. ve hepsi de itici sözcüklerdir, en çok da başkalarının yanında kullanıldığında. herkesin bir ismi olduğuna göre, isim kullanmak en güzelidir. herkes evinde istediği gibi konuşur, biz de duymayız ve rahatsız olmayız. ya da belki de en iyisi 'duyup da rahatsız olmamak' eylemini öğrenmektir.

     
  5. fatura kuyruğunda beklemek

    otomatik ödeme talimatını bilmeyen ya da bundan haberi olmayan insanların faturalarını ödeyebilmek amacıyla şubelere gidip sıraya girmeleri ve sırada saatlerce diğerlerinin işinin bitmesini beklemeleri durumudur. kesinlikle yorucudur. hele bir de sıranın önüne geçmeye çalışan birileri olur da sıradaki insanlar kavgaya tutuşursa, o gün biterse şükretmek gerekir. bilmeyen herkese otomatik ödeme talimatını tavsiye etmek gereklidir.