Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

KPSS

sadece adıyla bile pek çok genci strese sokan sınav.

23.06.2015 19:05
  1. kakaolu kek

    misafirlere ikram etmek amacıyla sıkça tercih edilen, normal keklere göre daha çok sevilen, özellikle çocukların çok sevdiği, ıslak olanının ise bambaşka bir tadı olduğu, insanın yerken fazlaca kaçırabileceği, çayla güzel giden tatlı.

     
  2. yeşil soğan

    bahçelerde yetiştirilen ve pazarlarda sıkça görülen, salatalara güzel tat veren, pek çok insan tarafından yemeklerin yanında tercih edilen, sevdiğim ve hep seveceğim lezzetli yiyecek. soğan olmasa pek çok yemeğin lezzetsiz olacağı gerçeği de vardır.

     
  3. sanki bir şeyler eksik

    işine/okuluna gidip gelen, her gün aynı şeyleri yaşayan ve artık sabit bir yaşam tarzı oluşmuş insanın zaman zaman kullandığı cümledir. neyin eksik olduğunu hiçbir zaman bulamaz ve o eksiklik duygusu dayanılamayacak bir duruma gelene kadar normal hayatına devam eder. dayanılmayacak noktada bazı değişiklikler yapmaya girişebilir. olumsuz sonuç alırsa daha da çöker, ancak olumlu sonuç aldığında daha verimli bir hayata sahip olur.

     
  4. kağıttan gemiler yapmak

    kağıdın kare şeklinde kesilmesi ve daha sonra çeşitli şekillerde bükülmesi ile gemi şeklinin ortaya çıkması durumudur. bu gemiler suda yüzerler ve batmazlar, çocuklar için güzel bir oyuncaktır. hele bir de kendileri yapmayı öğrenmişlerse, bu durumdan çok zevk alırlar.

     
  5. sigara böreği

    kadınların özellikle altın günlerinde yaptığı ve çay eşliğinde içtiği, sabah kahvaltıda da yenilebilecek, nedense insana mutluluk veren lezzetli yiyecek. sigaraya benzeyen bir görüntüye sahip olduğundan bu isim verilmiş olmalıdır. ismi ne olursa olsun her an canımın çekeceği, arka arkaya fazla sayıda yiyebileceğim yiyecektir. bir arkadaş ya da akraba ziyaretinde ikram edildiğinde insanın içten içe gülümsemesine neden olur. konuya cevap yazan insanın da canı çeker.