Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

akraba

hep başkalarının daha iyilerine sahip olduğu insanlar topluluğu.

23.06.2015 19:16
  1. nuh'un gemisi

    bazı dinlerde geçen, tanrı'nın büyük bir tufan olacağını haber vermesi üzerine, nuh peygamber tarafından yapılan, bütün hayvanlardan birer çift alınarak yerleştirilen ve şu anda kalıntılarının ağrı dağı'nda olduğuna dair söylenceler bulunan gemi.

     
  2. salla başını al maaşını

    zorunlu işleri halletmek için gidilen kamu kurumlarında masa başında oturan memurların çoğunun yaptığı, farkında oldukları, ama yine de bu sözü duyunca sinirlendikleri durumdur. işlerini iyi yapan çalışkan memurlar da vardır ancak, diğerleri daha çoğunlukta gibidir.

     
  3. mutsuzken de gülebilmek

    bir sürü sorunu olmasına rağmen etrafındaki küçük şeyleri fark edip onlarla mutlu olabilen insan davranışıdır. ama gülme işi abartıldığı zaman sorun çıkabilir, kişi sorunlarını görmezden gelip yüzleşmekten kaçabilir ve depresyona doğru yol alabilir.

     
  4. samuel beckett

    absürt tiyatronun en önemli eserlerinden biri olan godot'yu beklerken isimli kitabı ile ün kazanmış, 1969 yılında nobel edebiyat ödülüne layık görülen, ancak ödülü almaya gitmeyen irlandalı yazar.

     
    (Bkz: godot'yu beklerken)
  5. sorun sende değil bende

    neden ayrılmak istediğine dair gerçek gerekçesini söyleyemeyen insanın kurduğu cümledir. devamında da şöyle şeyler geveler: 'senin iyiliğin için istiyorum bunu. sen daha iyilerine layıksın. ben seni hak etmiyorum.' bazı şeyleri açık açık konuşabilmek lazımdır aslında.