Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

öğüt

insanın bazen dinlemeye/almaya çok ihtiyacı olduğu sözler. ancak bu acılı insan çevresinde içinde bulunduğu sıkıntılı duruma yakın bir kişi olmamasından ötürü köşesine çekilmiştir ne yazık ki.

23.06.2015 19:11
  1. kaplumbağa ile tavşan

    küçüklüğümüzden beri anlatılan, kendine fazla güvenen bir tavşan ile çabalayarak başarı elde eden bir kaplumbağa hakkındaki ders verici masal. çizgi filmi de vardır bu masalın, kitaplarda da anlatılır. anlatılmalıdır da, etkileyici sonuçta.

    spoiler

     
  2. yere izmarit atılması

    sigara içen insanların, sigaralarını bitirince sanki gayet normal bir davranışmış gibi izmaritlerini yere atarak çevreyi kirletmeleri ve kötü bir görüntü oluşmasına neden olmaları durumudur. özellikle bazı binaların bahçelerinde o kadar çok izmarit görülmektedir ki, insanın bu duruma canı sıkılmaktadır. artık her yerde fazlasıyla çöp kutuları olduğundan dolayı yapılmaması gereken, yapanların cezalandırılmaları ve böylelikle diğer yapacak olanların da önlenmesi gerektiğine inandığım durum. ama bu konuda pek umudum yok hani.

     
  3. og mandino

    daha çok yazdığı kişisel gelişim kitapları ile ünlenmiş, dünyanın en büyük sırrı, dünyadaki en büyük satıcı, dünyanın en büyük mucizesi gibi oldukça ilgi çekici isimleri olan kitapların sahibi olan amerikalı yazar.

     
    (Bkz: kişisel gelişim kitapları)
  4. zoraki gülümsemek

    anlamadığımız ya da komik bulmadığımız bir espri yapan kişinin kırılmaması, üzülmemesi için kendimizi gülmeye zorlamaktan oluşan durum. ya da uzun süredir görmediğimiz biriyle karşılaştığımızda ve onun yaşadığı sevinci hissedemediğimizde, yine karşımızdaki kırılmasın, üzülmesin diye kendimizi zorlayarak gülümsemekten oluşan durum.

    insanın kendisini yapmacık hissetmesine neden olsa da, insan ilişkilerinde gerekli olan bir durumdur.

     
  5. sıkıntıdan cep telefonuyla oynamak

    hastane başta olmak üzere sıra beklenen çeşitli kamu kuruluşlarında insanların sıraları gelene kadar vaktin hızlı geçmesini sağlamak amacıyla yaptıkları, telefonda yüklü oyunu oynamak ya da sosyal medya hesaplarını kontrol etmekten oluşan eylem.