Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

öğüt

insanın bazen dinlemeye/almaya çok ihtiyacı olduğu sözler. ancak bu acılı insan çevresinde içinde bulunduğu sıkıntılı duruma yakın bir kişi olmamasından ötürü köşesine çekilmiştir ne yazık ki.

23.06.2015 19:11
  1. kabak çiçeği gibi açılmak

    çok utangaç, her ortamdan kaçan ve insanlarla iletişimi zayıf olan kişilerin belli bir süre sonra -özellikle hayatlarında gerçekleşen bazı değişiklikler sonucunda- bambaşka bir insana dönüşüp rahat hareket etmeye başlamalarını ifade eden söz. genellikle üniversiteye giden gençler için kullanılır.

     
  2. karadeniz kitap fuarı 2015

    insanları kitap almaya ve okumaya teşvik etmek, yazarlarla okurları buluşturmak ve şehirlere bir farklılık getirmek amacıyla yapılan, daha çok ve her şehirde yapılmasını gerekli bulduğum fuar. kitap okumayı seven insanlar tarafından sıkça ziyaret edildiğini tahmin etmekteyim.

     
  3. oyunu kazanamayınca hayat sevincini kaybetmek

    eğlenmek amacıyla oynanan bir oyunu kaybetmesi üzerine insanın hissettiği can sıkıcı durum. bu kötü hissin yanında, bir de oyun arkadaşlarına karşı gülümsemek, kaybettiği için üzüldüğünü göstermemek zorundadır insan, bu davranış 'çocukça' şeklinde nitelendirilir çünkü. insanın özgürce üzülmek hakkı olmalıdır oysa. kolay bir oyun olsa bile, insan çaba göstermiştir, kazanacağına dair hayaller kurmuştur ve sonunda hüsrana uğramıştır. rahatça üzülebilmelidir.

     
  4. çift sayıları daha çok sevmek

    en çok sevdiğim sayının zaman zaman 4, zaman zaman 8, arada da 2 olmasından dolayı acaba ben takıntılı mıyım diye düşünmeme neden olan konu. çift sayıların insanlara daha güvenilir gelmesi, bazı tek sayıların bölünemez olması gibi tuhaf nedenleri olabilir.

     
  5. hemen geliyorum

    bir insanın başka bir insanı genellikle yardım istemek ya da bir iş yaptırmak amacıyla çağırması üzerine, başka bir işle uğraşan insanın çağıran insana verdiği cevap. her ne kadar 'hemen' kelimesi geçse de, bu olay hemen gerçekleşmez ve karşı taraf sabırsızlanmaya başlayabilir.