Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

KPSS

sadece adıyla bile pek çok genci strese sokan sınav.

23.06.2015 19:05
  1. felsefe taşı

    pek çok filmde ve kitapta geçen, nesneleri altına dönüştürebileceğine inanılan, aklıma hemen Fullmetal Alchemist isimli animeyi, harry potter filmini ve Paulo Coelho tarafından yazılmış simyacı isimli kitabı getiren taş.

     
  2. tarih

    en ufak ayrıntılardan çıkan soruları nedeniyle sınavlarda herkesin korkusu olan, daha çok ezber gerektiren, geçmişi öğrenmek açısından faydalı olsa da, çoğu bilginin zamanla kolayca unutulmasından dolayı pek çok öğrencinin oldukça zorlanmasına neden olan ders.

     
  3. perde takarken korniş atlamak

    sonradan fark edildiğinde, insanın hayattan bezmesine neden olacak eylemdir. zaten perde takmak başlı başına sıkıntılı bir iştir ki, korniş atladığını fark etmek ve neredeyde bütün perdeyi yeniden takacak olmak insanı fena üzer. ve anne baskısı yoksa perde o şekilde bırakılır.

     
  4. yolda bulunan 50 lira

    paraya ihtiyacı olan ve paranın nereden geldiğine önem vermeyen insanlar için hediye gibi gelen elli liradır. ancak yine de insanın aklına hep 'kim düşürdü acaba, ya ihtiyaç içindeki biri ise, napsam ki' gibi düşünceler de gelecektir ve bu düşüncelerle savaşması zor olacaktır.

     
  5. çaylakken bi anda yazar olmak

    sözlüğe yeni katılmış ve bir süredir çaylak olarak yazan insanın, mutlu olmasına neden olan ve daha çok yazmak istemesini sağlayacak olan durum. yazar olmanın verdiği hissin sözlüğü keşfedince yaşanan histen daha güzel olduğu fark edilmiştir.