Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. süslenmek

    özellikle kadınlar tarafından, evden dışarı çıkarken güzel kıyafetler giyilmesi, saçların taranıp düzene sokulması ve makyaj yapılması suretiyle gerçekleştirilen eylem. düğün, kına, mezuniyet gecesi vs gibi önem verdikleri gecelerde abarttıkları görülmektedir.

     
  2. kendine şarkı hediye etmek

    en çok kendilerini yalnız hisseden insanlar tarafından, yalnızlık acısını bir nebze olsun azaltmak amacıyla yapılan, güzel bir şarkı denk gelirse şarkı söylenerek, bazen de kendi kendine dans edilerek yapılan eğlenceli bir vakit geçirme etkinliği.

     
  3. ilhan berk

    edebiyat derslerinden ikinci yeni şairi olarak tanıdığımız, ancak şiirlerini bir orhan veli kanık, bir cahit sıtkı tarancı kadar incelemediğimiz şair. güzel şiirleri vardır.

    spoiler

     
  4. kişinin eşine yalan söylemesi

    evlilik birbirine güvenen iki insan arasında yapıldığına göre, kesinlikle evlilik üzerinde olumsuz etki bırakacak, zamanla bu yalanların artması sonucunda boşanmaya bile neden olabilecek durumdur.

    yaşantımızda, yalan söylemeye mecbur kaldığımız durumlar elbette ki olacaktır -hem kim hiç yalan söylemez ki- ama evliliği etkileyecek bir durumla ilgili olarak söylenen yalanlar eşlerin arasını bozacak ve güven duygusunu azaltacaktır. belki de insanın yalan söylemek zorunda kalmayacağı bir eş bulması ve onunla evlenmesi gerekmektedir.

     
  5. işe geç kalmak

    genellikle evli ve çocuklu anneler tarafından yapılan ve iş yerinin müdürü sorun çıkarmıyorsa alışkanlık haline dönüştürülen, doğru bulmadığım, iş yerindeki her gün vaktinde gelen çalışanların da sinirini bozan durum. bir hastalık ya da mecburi bir durum yoksa, keyfi yapılması çok can sıkıcıdır. ama iş garantisi olan memurlar tarafından -bazıları tabii ki- sık yapıldığından dolayı önlem alınmasının gerekli olduğunu düşündüğüm durumdur.