Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

şeker portakalı

küçük prens'le beraber çok sevilen bir çocuk kitabı.

23.06.2015 18:53
  1. cadılar bayramı

    özellikle yabancı filmler ve diziler sayesinde iyice öğrendiğimiz, çocukların korkunç kıyafetler giyerek kapı kapı dolaşıp şeker topladıkları, bal kabaklarının içini oyup surat şekli verdikleri, her sene 31 ekimde kutlanan bayram.

     
  2. lewis carroll

    dünyaca ünlü, pek çok filme konu olmuş, sanatçılara ilham vermiş, hepimizin okuduğu ve bildiği alice harikalar diyarında'yı yazan, çok zeki olduğunu düşündüğüm, kekeme olduğunu duyunca şaşırdığım, gerçek adı charles lutwidge dodgson olan ingiliz yazar.

     
  3. yüzünü gören cennetlik

    uzun zamandır görülmeyen bir kişi ile karşılaşıldığında, biraz da sitem amaçlı olarak kullanılan söz. hiç düşünülmemektedir, belki bu insan hastadır, belki depresyondadır, belki de bizi sevmediğinden bizimle karşı karşıya gelmemek için elinden geleni yapmaktadır.

     
  4. el yazısı güzel olan erkek

    çok az bulunduklarından dolayı görüldüklerinde hemen dikkati çeken, genellikle bakımlı, temiz ve efendi görünüşlü tiplerdir -nedendir bilmem- hayatım boyunca bir iki defa karşılaştığım ve yazılarını beğendiğimi dile getirip övdüğüm erkeklerdir.

     
  5. aklından bir sayı tut

    devamında size bir sürü çarpma, bölme, toplama, çıkarma işlemi yaptıracak olan, aklınızdan işlem yapmayı sevmiyorsanız hoşunuza gitmeyecek bir oyuna başlamak amacıyla söylenen bir cümle. genellikle bu oyunu yeni öğrenmiş çocuklar tarafından sıkça yapılmaktadır ve sonuçta çıkan sayıyı bilince mutlu olmaktadırlar. eskiden bizim de çok kullandığımız bir cümledir, okul yıllarında yapar ve eğlenirdik.