Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

Uyku

özellikle sıkıntılı zamanlarda insana iyi gelen, çoğu zaman anlamsız rüyaları içinde barındıran bir garip ve en gerekli hal.

17.06.2015 14:50
  1. hastayım deyip işe geç gelmek

    kişinin sağlığının bozulması durumunda, sabah doktora gitmesi, doktorun ilaç yazması, ilacın edinilmesi gibi nedenlerden ötürü işe mesai saatinden çok sonra gidilmesi durumudur, müdür aranır ve izin alınır, çok kötü hissediliyorsa bütün gün işe gidilmez.

    hastalık konusunda yalan söyleniyorsa, elbette bu diğer çalışanların hakkını yemektir, ama yapacak bir şey de yoktur. sürekli hastayım diyerek işe gelmeyen ya da geç gelen insanların belki de durumları araştırılmalıdır.

     
  2. çocukken benim gözüm renkliydi

    bebekken gerçekten renkli gözlere sahip olan ve büyüdükçe gözlerinin rengi değişen bir insan tarafından söylenmiş cümle. artık olmuş bitmiş bir olayı tekrar gündeme getirmenin bir anlamı olmasa da, bazı insanlar tarafından söylendiği duyulmuştur. ne amaçla söylendiği bilinmemektedir. ayrıca bazı kedilerin de minikken renkli gözleri olur, büyüdüklerinde değişir. yani bazı canlılara denk gelen bir durumdur.

     
  3. kar topunun içine taş koymak

    kar yağdığında yapılabilecek en eğlenceli oyun olan ve bütün çocukların severek oynadığı kar topunun -belki de daha eğlenceli hale gelsin düşüncesiyle- tehlikeli hale gelmesi ve atılan kişiye zarar vermesi durumu. yapılmaması ve çocukların uyarılması gerekmektedir. gerekirse yaşanmış hikayeler anlatılmalı ve ne kadar tehlikeli olabileceği gösterilmelidir. gerçi yetişkinlerin de yaptığı düşünülünce, elden ne gelir.

     
  4. Yumurtalı ekmek kızartması

    özellikle anneler tarafından bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla kahvaltıda hazırlanan, içinde yumurta olduğundan dolayı annelerin çocuklarının yemesinden hoşlandığı yiyecek. daha çok eskiden yapılıyordu diye düşüntürtüyor insanı, son zamanlarda etrafımda yapanını görmedim pek.

     
  5. açlıktan ölmek vs susuzluktan ölmek

    aç kalan insanların susuz kalan insanlara göre daha uzun hayatta kalabildiğini duyduğumdan dolayı, kıyaslama amacıyla açılmasını garip karşılamadığım konu. kimsenin iki durumumu da yaşamaması dilenir, eminim ki ikisi de birbirinden zordur ve sadece yaşayan anlar.