Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. meyveyle doyabilmek

    özellikle sofralarda az yemek yiyen ya da rejim yapan insanların sadece meyve yiyerek karınlarını doyurması ve diğer kişileri şaşkınlık içinde bırakması durumudur. elmanın doyuruculuğu bilinmektedir, ancak diğer meyvelerle nasıl doydukları merak konusudur. hem insan ekmek yemeden nasıl doyabilir ki?

     
  2. herşeyini anlatan arkadaş

    anlatarak rahatlayan ve bu nedenle gün içinde yaşadığı bütün olayları en ufak ayrıntısına kadar anlatan arkadaştır. genellikle karşısındakini dinlemez ve o bir şey anlatsa konuyu hemen kendine bağlayıp oradan devam eder. anlatır da anlatır. belki biraz bencildir ya da yalnızdır. arkadaşlık böyle olmamalıdır.

     
  3. mobil uygulamadan özel mesaj gönderememek

    denemediğim için öyle olup olmadığını bilemediğim, eğer öyle ise hemen düzeltilmesi gereken durumdur. mobil uygulamada pek çok eksik var gibi gözükmekte, umarım yakın zamanda geliştirilir ve kullanıcılar da telefondan sözlüğe rahat rahat sorunsuz girebilirler.

     
  4. anlayışsız insan

    insanların içinde bulundukları zor durumları anlamayan, bu zor durumlardan dolayı yaşadıkları acıları küçümseyen, çoğu zaman konuşmalarıyla insanları inciten, bunu yaptığının farkında bile olmayan insandır.

    uzak durulması gereken bir insandır. ilk başta onu tanımak kolay değildir, ama zamanla kendini belli eder. yorumlarını, tepkilerini, davranışlarını gördükçe insanlar yavaş yavaş ondan uzaklaşır ve bu insan yalnız kalır. yine de suçu kendinde aramaz, değişimi düşünmez.

     
  5. sen başkasın

    bir insanın değer verdiği kişiye onun hayatındaki hiçbir insana benzemediğini, onu herkesten daha çok sevdiğini belirtmek amacıyla kullandığı söz. sonu ise genellikle hayal kırıklığıdır: 'sen de herkes gibiymişsin, hiçbir farkın yokmuş. görememişim. keşke bu kadar değer vermeseydim sana.'