Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

şeker portakalı

küçük prens'le beraber çok sevilen bir çocuk kitabı.

23.06.2015 18:53
  1. haritada yer aramak

    genellikle iki kişiden birinin ülke/il/ilçe adı söylemesi ve diğerinin onu harita üzerine bulması şeklinde oynanan oyundaki eylem. haritaları seven ve sık sık harita inceleyen kişiler için çok eğlenceli bir oyundur. ancak aranan yer bulunmadığı takdirde insanın oynama hevesi kaçabilir.

     
  2. ayakların geri geri gitmesi

    kişinin orada olmak istememesine rağmen mecburen gitmek zorunda olduğu yere doğru ilerlerken yaşadığı durum. ufacık bir mazeret bulsa hemen geri dönecektir. bir şey olsun da kapıya gelmeden geri dönebilsin ister hep. ve genellikle hiçbir şey olmaz, o can sıkıcı yere gidilir.

     
  3. şehirlerarası otobüste valizi karışan yolcu

    otobüs yolculuğu yapan ve diğer bir yolcu ile valizi aynı renk ve her bir açıdan çok benzer olan, başıma gelmediği için halini anlayamayacağım yolcudur. ne kadar kötü bir durum olduğu tahmin edilebilir, sonuçta valiz içindeki eşyaların hepsi kişi için ayrı değerlidir. kişi valiz bulunmadığı takdirde uzun bir süre üzüntü ve pişmanlık içinde olacaktır. tekrar otobüs yolculuğu yapmak istemeyecek, yapmak zorunda kalırsa da bundan sonra valizine değerli hiçbir şey koymayacaktır.

     
  4. oh canıma değsin

    bize bir kötülük yapmış kişinin başına bize yaptığından daha büyük bir kötülük geldiğinde, içten içe sevinmemiz ve bunu hak ettiğini düşünmemiz üzerine kullandığımız cümle. her ne kadar bu cümleyi kullansak da sonradan üzülebiliriz, sonuçta ortada acı çeken bir insan vardır.

     
  5. yanında şarj makinesi taşıyan insan

    telefonundan sürekli internete giren, oyun oynayan, telefonunun kapanmasını ve eve gidene kadar internetsiz kalmayı göze alamayan insandır. birazcık bağımlı olmuş olabilir, telefonsuz yaşama gibi bir duruma kesinlikle rıza göstermez ve bu davranışları çoğu insan tarafından tuhaf karşılanır.