Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

şeker portakalı

küçük prens'le beraber çok sevilen bir çocuk kitabı.

23.06.2015 18:53
  1. bağımlıklık

    kitap okumak gibi insana olumlu yönde katkısı olan şeylere karşı oluştuğunda gayet güzel olan, sigara, alkol gibi insana zarar veren şeylere karşı oluştuğunda kötü olan durum. iyi olsa da, kötü olsa da sanırım fazlası zarar. dengeli olmalı insan, dengede olmalı hayat.

     
  2. edgar degas

    bir ders kitabında -kaçıncı sınıftaydı ve hangi ders kitabıydı hatırlayamamaktayım- bale yapan bir kız resmini görüp incelerken, altındaki ressamın adını internette araştırmamla keşfettiğim, genellikle balerin resmi çizen, tam adı hilaire-germain-edgar degas olan ressam.

     
  3. dilini eşek arısı soksun

    hoşumuza gitmeyen konularda konuşan insanlara 'sus' demek yerine daha havalı bir cümle kurmak istediğimizde söylediğimiz cümle. olumsuz, heves kıran, hayattan soğutan insanların gerçekten dillerinin eşek arısı tarafından sokulmasını istediğim ise doğrudur, evet.

     
  4. şimdiki çocuklar harika

    ahmet ve zeynep ismindeki iki okul arkadaşının birbirlerinden ayrılmalarından sonraki mektuplaşmalarının anlatıldığı, 1967 yılında yazılmış bir aziz nesin kitabı.

     
    (Bkz: aziz nesin)
  5. hayırlı evlat

    anne ve babalar tarafından kendilerine özellikle yaşlandıkları zaman bakacak, eksiklerini yerine getirecek, tedavilerini yaptıracak, kısacası her türlü desteği sağlayacak çocuklara verilen isimdir. söylenene göre böyleleri az bulunur, hele de bu devirde.