Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

KPSS

sadece adıyla bile pek çok genci strese sokan sınav.

23.06.2015 19:05
  1. leblebi

    reflü hastalarının midelerinin yanması üzerine bir avuç alarak yedikleri, midenin asidini aldığı söylenen, pazarlarda kavrulanının kokusunun insanı çektiği ama benim yemekten çok da zevk almadığım bir atıştırmalık.

     
    (Bkz: reflü)
  2. reflü

    ağza acı su gelmesi, çok geğirmek gibi belirtileri olan, kızarmış gıdalardan ve kahveden uzak durulması gereken, özellikle lifli gıdalarınn tüketilmesi gerektiği ve halk arasında genellikle stres kaynaklı olduğu söylenen bir hastalık.

     
  3. ben yokum

    üç beş kişi tarafından yapılmış bir plana kişinin başka planı olması ya da katılmak istememesi dolayısıyla iştirak etmeyeceğini belirtmek amacı ile kullandığı, resmi olmayan kelime grubu.

     
  4. radyo

    televizyondan önce insanların akşamlarının vazgeçilmezi, şimdilerle nostalji yapmak amacıyla alınıp süs eşyası olarak kullanılan, arabalarda olanının insanın can sıkıntısını giderip yolları kısalttığını düşündüğüm aygıt.

     
  5. türk kahvesi

    cezvede pişirilip, yanında su ile minik fincanlarda ikram edilen (bazen de lokum, çikolata vs. de koyuyorlar yanına) köpük hususunun önemli olduğu, sevmediğim ve sevmeyeceğim, 40 yıl hatırı var dedikleri türk içeceği.