Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

koşa koşa eve gelmek

yolda tuvalete gitmesi gerekmiş insanın bu eylemi bir an önce gerçekleştirebilmek amacıyla kendini içinde bulduğu durum.

17.06.2015 14:54
  1. tek başına sinemaya gitmek

    canı sıkılan ve film izlemek amacıyla sinemaya gitmek isteyen kişinin, ailesiyle ya da arkadaşlarıyla sinemaya giden insanlardan farklı olarak tek başına bu eylemi gerçekleştirmesidir. bunu yapmasının nedeni onunla beraber sinemaya gitmek isteyen bir aile üyesi veya arkadaşı olmaması olabildiği kadar, kendini kötü hissetmesi ve bu nedenle insan yüzü görmek istememesinden dolayı kendi tercihi de olabilir.

     
  2. sabah sabah süpürge sesiyle uyanmak

    apartmanda oturan insanın o gün temizlik yapmaya karar vermiş olan komşusunun elektrikli süpürgesini çalıştırması sonucunda uyanması durumudur. uyumaya devam edilmeye çalışılma bile, başarıya ulaşılamaz. sinirli bir halde yataktan kalkılır ve aynı sinirle kahvaltı yapılır.

     
  3. İnci Küpeli Kız

    ressam johannes vermeer tarafından çizilmiş ve ressamın ünlenmesinde oldukça etkili olmuş gizemli tablo. 2003 yapımı, scarlett johansson ve colin firth ikilisinin oynadığı filmde tablodaki kızın ressamın evindeki bir hizmetçi olduğu gösterilmiştir.

    gerçeği ve filmdeki:

    http://www.boxofficeprophets.com/tickermaster/loadimage.cfm?image=pearlearring.jpg

     
    (Bkz: johannes vermeer)
  4. johannes vermeer

    özellikle kuzeyin mona lisa'sı olarak bilinen 'inci küpeli kız' tablosu ile ünlenmiş, 2003 yapımı inci küpeli kız tablosunun yapılış sürecini anlatan filmde kendisini colin firth canlandırmış olan hollandalı ressam.

     
  5. bir kahvaltıya 50 lira vermek

    her gün yapıldığı takdirde insanın ekonomisini zorlayabilecek durumdur. insan derken maaşla çalışan insanlardan bahsediliyor tabii ki. bazı insanların zaten her gün yaptıkları bir olaydır. arada farklılık olsun diye yapılabilir, ancak tutumlu bir insanın yapmayı asla tercih etmeyeceği eylemdir.