Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

Uyku

özellikle sıkıntılı zamanlarda insana iyi gelen, çoğu zaman anlamsız rüyaları içinde barındıran bir garip ve en gerekli hal.

17.06.2015 14:50
  1. arabada yatmak

    genellikle mecburen ya da keyfi olarak başka bir şehre giden insanın kalacak yer sıkıntısı çekmesi nedeni ile son çare olarak arabasında uyumak zorunda kalması durumudur. insan evindeki rahatlığı bulamaz ve kendini her türlü saldırıya açık bir durumda hissettiğinden korku içinde bir türlü uyuyamaz. ama sonunda gece atlatılır ve sabah olur. insan bu deneyimden sonra tekrar aynı şeyi yapmayı istemeyecektir ve ona göre ayarlamalar yapacaktır.

     
  2. çocuk olan evin kirli olması

    özellikle birden fazla çocuk olan evlerin, çocukların yaramaz olması ve her şeyi döküp, ortalıklarda yemek yiyip, oyuncaklarını dağıtmaları sonucunda evin temiz olmaması durumudur. belki de aile üyeleri artık çocuğun arkasını toplamaktan, sürekli temizlik yapmaktan bıktıkları için, evi olduğu haliyle bırakmaya karar vermişlerdir. misafir gelmediği sürece sorun değildir. ancak misafir geldiğinde ev kirli olarak duruyorsa, kınanmalara sebebiyet verebilir.

     
  3. gürültülü ortamda ders çalışmak

    sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışmaya alışmış bir insanın kesinlikle olumsuz etkileneceği, okuduğu yerleri bir türlü anlamayıp sürekli tekrar okumak zorunda kalacağı, eğer zorunlu olarak bu ortamda ise kendini alıştırması gerektiği durum. bazı insanların ise gürültüden hiçbir şekilde etkilenmeyerek ders çalışabilmeleri şaşırtıcıdır. sanki hiçbir ses duymuyor gibidirler, bu nedenle de pek çok insan onlara imrenir, onlar gibi olabilmek ister.

     
  4. akrabanın evinde kalmak

    uzak bir şehirde yaşayan akrabaların ziyaretine gidilmesi durumunda gerçekleşen, yakın ve birbirini seven akrabalar ise güzel vakit geçirilmesine neden olan, mecburi bir durumdan dolayı kalınıyorsa kimi ev sahiplerinin pek de memnun olmayacağı durum. fazla uzatmamak mantıklıdır.

     
  5. tasası sana mı düştü söylemi

    başkalarının problemleri üzerine düşünüp üzülen insanlara, bu durumu umursamayan insanlar tarafından söylenen, kısaca 'sana ne' anlamına gelen cümledir. kendinden başka kimseyi umursamayan günümüz insanının belki de en sık kullandığı cümlelerden birisidir.