Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. çiçek sevmeyen kız

    futbol seven kız kadar tuhaf karşılanan, çiçek almayı, yetiştirmeyi sevmeyen kızdır. futbol seven kız kadar normal bir kızdır aslında, çünkü insanların farklı zevkleri olabilir. bütün insanlar aynı şeyi sevemezler. hediye olarak çiçek verildiğinde ise pek de mutlu olmayacak olan kızdır.

     
  2. sen de gör

    hapşıran bir kişiye 'çok yaşa' diyen kişinin, buna karşılık hapşıran kişiden aldığı cevap. bazı insanlar bunu kullanmaz, sadece teşekkür ederler, bazılarında ise alışkanlık olmuştur. neden öyle söylendiğine dair çeşitli hikayeler olsa da, üzerinde düşünülmez pek.

     
  3. cam kenarı olsun

    otobüs yolculuğu yapacak olan kimsenin, camdan dışarıyı seyrederek gitmek istemesinden dolayı, bilet görevlisine cam kenarındaki koltuğa oturmak istediğini belirtmek amacıyla kullandığı cümle. bayram tatili gibi otobüslerin dolu olduğu zamanlarda bu istek çoğu zaman yerine getirilemez.

     
  4. liraya milyon demek

    uzun yıllar boyunca milyon milyon demiş ve bu alışkanlığı edinmiş insanın, paradan altı sıfır atılması ile yeni para ifadelerine alışamaması durumudur. bazı alışkanlıkları atması zordur, bu nedenle doğal bir durumdur. kim nasıl anlıyorsa, öyle ifade etmek daha güzeldir.

     
  5. uzun boylu hanımların uzun topuklu ayakkabı giymeleri

    pek çok insan tarafından tuhaf karşılanan, insanların genellikle 'zaten boyları uzun, ne gerek var ki topluklu ayakkabı giymesine?' şeklinde tepki verdiği durumdur. bu kişilerin topuklu ayakkabı giymeyi sevdiği ve o şekilde kendilerini daha rahat hissettiği tahmin edilmekte.