Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dertleşmek

genellikle bir kişinin 'benim derdim var' şeklinde başlaması ve diğerinin 'o da bir şey mi, sen bendeki derdi bilsen' diye konuyu ele alarak devam etmesi şeklinde gerçekleşen eylem.

23.06.2015 19:18
  1. Facebookta mümin olduğunu ispata kalkanlar

    sürekli dini paylaşımlar yapan ve paylaşımlardaki düşüncelere katılmak ve bu düşünceleri yaymak amacından daha çok listesindeki insanlarca 'ben böyle bir kişiyim işte, görün!' imajını yaratmaya çalıştığı düşünülen kişilerdir.

     
  2. 2 gün önce maaş alınmasına rağmen eksiye düşmek

    maaşını alır almaz bütün faturalarını yatıran, borçlarını ödeyen, gerekli harcamalarını yapan ve aynı gün içinde maaşının tamamı biten insanın, maaştan 2 gün sonra içinde bulunduğu durumdur. kişi strese girebilir, fakat bu bundan sonra daha dikkatli harcamalar yapması gerektiğinin bir göstergesidir. tekrarlanmaması halinde kişiye iyi bir ders olur. yine aynı duruma düşüldüğünde ise kişi yakınlarından tavsiye almalıdır.

     
  3. adımsayar

    her gün düzenli yürüyüş yapan ve sürekli bu yürüyüşü fazlalaştırma amacında olan insanın, bu eylemi gerçekleştirmesini kolaylaştıracak, henüz hiç kullanmadığım ve nasıl bir şey olduğunu görmediğim kullanışlı alet.

     
  4. duvarların üstüne üstüne gelmesi

    çeşitli sebeplerden dolayı uzun süredir evinden dışarıya çıkamayan kişinin artık bu durumdan rahatsız olmaya başlaması ve dışarı çıkıp hava almak istemesi durumudur. kişi genellikle hastalık nedeniyle yatmak zorundadır ve bir gün-iki gün-üç gün derken artık ev dayanılmaz bir hal almaya başlar. sağlık söz konusu olunca yapacak bir şey yoktur, ama diğer durumlarda kişi hemen kendini dışarıya atmalı ve iç sıkıntısını gidermelidir.

     
  5. dikkat çekmek adına herşeyi yapmak

    ilgi odağı olmak isteyen insanın bu amacına ulaşabilmek amacıyla iyi ve kötü türlü hareketlerde bulunması durumudur. çoğu zaman insanların dikkati çekilir ama, hakkında her zaman iyi konuşulduğunu söylemek mümkün değildir.