Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

koşa koşa eve gelmek

yolda tuvalete gitmesi gerekmiş insanın bu eylemi bir an önce gerçekleştirebilmek amacıyla kendini içinde bulduğu durum.

17.06.2015 14:54
  1. sirk hayvanı

    sırf insanlar izlesin ve eğlensin diye çeşitli gösteriler yapmaya zorlanan, gösteri anında mutsuzluğu ve acısı görülmeyen, ancak arka planda olanları zaman zaman haberlerden gördüğümüz, insana sirklerin kesinlikle yasaklanmasını düşündüren hayvanlardır. insanız, zalimiz. 'eğlence' adı altında yapılan pisliklerin haddi hesabı yok. ve bu hayvanlara yapılan da bunlardan birisi.

     
  2. suratının ortasına yapıştırmak

    kişinin herhangi bir nedenden ötürü karşısındaki insana sinirlenmesi ve bu sinirini bir şekilde belli etmek istemesi durumunda yaptığı -daha çok yapmayı hayal ettiği- eylem. yapıldığında sonuçları yapan ve yapılan için kötü olacaktır. bu nedenle en iyisi yapıldığının hayalini kurmaktır. hem insan hayal kurarken sadece kafa ile kalmaz, başka bölgelere de yapıştırır ki, ondan sonra ise insanda sinir minir kalmaz.

     
  3. altını çizerek okumak

    genellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin, özellikle türkçe sorularını çözerken uyguladığı, zaman içinde alışkanlık kazanılmış ve sürekli yapılır hale gelinmiş, uzmanlarca yapılmasının doğru bulunmadığı yöntem. alışınca ise artık çizilmeden durulamıyor.

     
  4. emirli konuşmak

    özellikle iş yerlerinde amirlerin çalışanlara karşı yaptığı eylem. ne kadar yüksek mevkide olunursa olunsun, 'yapabilir misin? alabilir misin?' demek varken, emir veren cümleler kullanmak doğru değildir. çoğu insan tarafından saygısızlık olarak kabul edilir.

     
  5. diziyi kaçırmak

    insanın her hafta hiçbir bölümünü kaçırmadan izlediği dizinin içinde bulunulan haftadaki bölümünü çeşitli sebeplerden dolayı -en önemlisi misafir gelmesi- izleyememesi durumudur. kesinlikle üzülecek bir durum değildir, çünkü bir sonraki hafta 'özet' adı altında geçmiş bölümün neredeyse tamamı gösterilecektir. eğer beklenemezse internetten de izlenebilecektir. en güzeli ise dizi bağımlısı olmamaktır, ama insanın elinden bir şey gelmez.