Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

akraba

hep başkalarının daha iyilerine sahip olduğu insanlar topluluğu.

23.06.2015 19:16
  1. evlenme teklifi almadan evlenmek

    uzun süredir devam eden bir beraberlikten sonra evlenme kararı alan iki insanın, belki de zaten evlenecekleri belli olmasından dolayı teklife gerek duymamaları durumu. yine de kadınların büyük bir kısmının romantik bir evlenme teklifi beklediğinden olsa gerek, bu durum pek yaşanmaz.

     
  2. filmlerde şişmanların hemen ölmesi
     
    (Bkz: filmde önce kel ve şişmanların ölmesi)
  3. arkadaş kalalım

    ayrılan iki sevgiliden ayrılmayı isteyen kişinin, diğerine ona hala değer verdiğini göstermek amacıyla kullandığı ve genellikle karşı tarafın kabul etmediği öneri. yaşanan fazla duygusal anı varken arkadaş kalabilmenin mümkün olmadığı söylenmektedir, ancak bunu gerçekleştiren insanlar da vardır.

     
  4. iyi koca olmak

    son zamanlarda artan kadına şiddet haberlerinden sonra anlamı büyüyen, toplumumuzda 'ailesine bağlı, içkisi kumarı yok, eşine sadık' şeklinde tarif edilen durum. sorumluluk altına girdiklerinden mi, istemeden evlendiklerinden mi iyi koca olmuyorlar acaba diye düşünür insan.

     
  5. hayat bu değil

    yaşamı boyunca çeşitli zorluklarla mücadele etmek zorunda kalmış, insanlardan darbe yemiş, pek çok konuda inancını yitirmiş, ailesini kaybetmiş, yalnızlıkla savaşmış insanın acısını belirtmek amacıyla kullandığı cümle. çok fazla acı barındırdığından kullanan insanı eleştirmemek gerekir.