Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. paylaştıkça gerçekten çoğalır mı sorunsalı

    paylaşılmayan güzel duyguların yok olup gittiği, oysa paylaşıldığı zaman insanın yaşadığı mutluluğu, huzuru, sevgiyi karşısındakine de hissettirmesi ile iki tarafın da olumlu duygularla dolması gerçeğinden hareketle çoğalıyor olduğuna inandığım konu.

     
  2. uzun bir aradan sonra görülen arkadaş

    genellikle artık aynı ortamda bulunulmadığından dolayı uzun zamandır görüşülmeyen arkadaşla karşılaşılması durumu. iki taraftan birisi muhakkak, 'neden hiç aramadın?' diye sitem edecektir, diğeri de mazeretlerini belirtecektir. arkadaşlıkların zaman içinde unutulması üzücüdür.

     
  3. Çocukluğunu özlemek

    insanın sorumluluğun olmadığı, aklın fikrin oyunlarda olduğu, küçük şeyleri kolayca fark edip henüz paranın kölesi olmadığı zamanları özlemesi durumu. özellikle kötü anlarda insan o zamanlara sığınmak ister, çocuk olmak ve sahip olduğu bütün sorumlulukları üzerinden atmak ister.

     
  4. şiir sevmeyen insan

    henüz sevebileceği bir şiir bulamamış insandır. yazılmış o kadar çok şiir vardır ki, aralarından biri muhakkak onun ruhuna hitap edecektir ve bu şiir sevmez insan o şiiri sevecektir. ancak bulmak güçtür işte, pes etmeden aramak lazımdır. ona da vakit yoktur. insana şans lazımdır.

     
  5. insan sıcaklığı

    her insanda bulunan ama genellikle gösterilmeyen, yaşayan bir varlık, kalbi olan bir canlı olduğumuzu en iyi şekilde anlatacak sıcaklıktır. sadece sevdiklerimize değil, bütün insanlara, hatta bütün canlılara göstermemiz gerekir. biliriz ki, verilen şeyler çoğalır.