Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. çiğ köfte sipariş etmek

    canı çiğ köfte çeken ve evden de dışarı çıkmak istemeyen insanın, telefonla çiğ köfte satan mekanı arayarak çiğ köfte istemesi durumudur. özellikle hafta sonları dinlenirken yapıldığında güzel olur. ancak biraz fazla söylenmelidir, çünkü insanın gece de canı çekebilir. -muhakkak çeker-

     
  2. açılan konunun çabuk kaybolması
     
    (Bkz: açılan konunun kaybolması)
  3. pazar sabahı tüm aile birlikte kahvaltı yapmak

    hafta içi çalışan ya da okula giden aile üyeleri olması nedeni ile uzun uzudayıya, geç kalma düşüncesi olmadan kahvaltı yapamayan ailelerin pazar gününün tatil olması nedeniyle rahatça kahvaltı yapmaları durumudur. bu kahvaltının süresi genellikle uzadıkça uzar, çünkü gidilmesi gereken bir iş ya da okul yoktur. insanın bütün gün boş olacak olması nedeni ile kafası rahattır ve yediği her şeyin tadını çıkarır. bütün aile üyeleri toplanmış, sohbet etmiş, güzel vakit geçirmiş de olur.

     
  4. eski arabasını gören kişinin duygulanması

    isteyerek ya da istemeyerek sattığı arabasını görünce, o arabayla yaşanan zorlukların ve mutlulukların akla gelmesi ve insanın hüzünlenmesi durumudur. o araba alınan ilk arabaysa hele insanın hüznü daha başka olur, ilkler hep farklıdır, unutulmaz yaşananlar. duygulanmak normaldir.

     
  5. mahalleyi mahalle yapan unsurlar

    mahallenin en yaşlısı, sokaklarda top oynayan çocuklar, yıllardır o mahallede bulunan ağaçlar, mahallede bulunan minik market, birbirlerini uzun zamandır tanıyan komşular, kavgalı olan ve birbirleriyle konuşmayan komşular, dedikodu yapan komşular şeklinde uzayıp gidecek unsurlardır.