Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. 30 yaş bunalımı

    çevresindeki herkes kendi işini kurmuşken/bulmuşken işsiz dolaşan, herkes evlenip çocuklanırken yalnız olan, kim olduğunu, ne istediğini bilmeyen, gelecekten korkan insanın yaşadığı psikolojik durumdur.

     
  2. harici harddisk

    film, fotoğraf, video ve belgelerimi arşivlediğim kullanışlı cihaz. kaybolursa ya da bir zarar gelirse beni derin bir üzüntüye sokacak olup, kendisine gözüm gibi bakmakta, kimseyle paylaşmamaktayım.

     
  3. iki nokta üst üste

    açıklama yapmadan önce kullanılan ve kullanımında sıklıkla yanlışlıklar yapılan bir noktalama işaretidir. bunlardan birisi kendisinden sonra kelime gelecekse küçük harfle, cümle gelecekse büyük harfle başlaması durumudur.

     
  4. nikos kazancakis

    yıllar önce mezar taşında 'hiçbir şey ummuyorum. hiçbir şeyden korkmuyorum. özgürüm' yazısı olan bir yazar olarak adını duyduğum, daha sonra zorba isimli filmi de çekilen kitabını okuyarak yazım tarzına hayran olduğum yunan yazar.

     
    (Bkz: zorba)
  5. fare kulağı

    yol kenarlarında görüp de küçüklüğünden dolayı dikkat edilmeyen, turuncumsu bir renge sahip minik çiçekleri olup latince adı anagallis arvensis olan, sıçan kulağı da denilen, pek çok hastalığa faydası olan minik sevimli bir bitki.