Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. memur denince akla gelenler

    bilgisayar ve evrak işlerinde yoğunlaşmak memurların önde gelen işlerindendir. memurlar belirli bir disiplin çerçevesinde giyim kuşamlarına, saç ve sakallarına dikkat etmek zorundadırlar. devleti temsil ettikleri için vatandaşa karşı güzel davranmaları gerekir. genelde aynı iş saatleri içinde her günü rutin geçen bir yaşantıları vardır. yaz ayın geldiğinde izine ayrılıp tatile giderek bir yılın stresini atmaya uğraşırlar.

     
  2. memur dediğin

    kamu kurum ve kuruluşlarında devlet için çalışan personeldir. ast ve üst ilişkisi içinde amirlerinin dediklerini ve kendine verilen görevleri yapmakla mükelleftir. her ayın onbeşinde düzenli olarak maaşı yatar. farklı branşları vardır. eğitim, sağlık ve güvenlik gibi konularda birçok memur çalışmaktadır. her meslekte olduğu gibi memurlukta da çürük elmalar vardır.

     
  3. memur çocuğu olmak

    kişinin anne ya da babasından birinin memur olması durumudur. bu kişiler aybaşı geldiğinde borç çizelgesi hazırlamayı öğrenirler. gerekli yerlerden kısarak bir ay boyunca maaşlarını yetiştirmeyi öğrenirler. alışveriş listesi hazırlanarak süpermarkete gidilir. memur çocuklarının kafası kıvrak değildir ve esnaflığa kolay kolay basmaz. onlar basmakalıp bir düzen içinde büyüdükleri için sadece memur ve işçi branşlarında daha başarılı olabilirler.

     
  4. memurluk hayali

    günümüz gençlerinin büyük çoğunluğunun iş hedefidir. özelde çalışmak istemeyen kişiler okuyup sınavlara girerek memur olmaya yönelmişlerdir. düzenli olarak maaşlarının yattığı için memurluk önde gelen hayallerdendir. özellikle 2000 yılından sonra yeni neslin ve gençlerin, üniversitelerin hızla artmasıyla birlikte memur adaylarının da sayısı hızlı bir şekilde artmıştır. geçen zamanla birlikte kadrolar dolmuş ve birçok kişi de boşta kalmış atanmayı beklemektedirler.

     
  5. sözlüğe küsmek olmaz

    sözlüğe yazmayı seven yazarların belirli sebeplerden dolayı uzun süredir yazamadıktan sonra tekrar dönüş yapıp burayı görünce kendi kendine mırıldandığı cümle.