Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun sorusu

bu soruyu mevlana'ya yöneltmişler ve o da şu cevabı vermiş:

- kuşun kanatlarından birini kessen uçabilir mi ?

24.10.2022 21:13
  1. karikatür

    eskiden beri bilinen asıl anlamında güldürürken düşündüren çizimlerdir. ancak son zamanlarda artan stres ve üzüntülerden dolayı insanların gülmeye daha çok ihtiyacı olması sebebiyle sadece komik ve güldüren çizimler olarak kabul edilmeye başlanan sanat dalıdır. günümüzde daha çok komedi amacıyla çizilir. siyasi olayları ve vatandaşın halini belirtmek amacıyla çizilen karikatürler de çoktur. haftalık çıkan karikatür dergileri eskiden sayıca çok olmasına rağmen şimdi epey azalmıştır.

     
  2. içi boşalan kelimeler

    artık söylense de söylenmese de bir şeyi değiştirmeyecek olan kelimelerdir. biriyle konuşurken ona karşı olan duygularımızı hitap ederken öylesine kullanılan kelimelerdir. eskiden samimiyet varken bu kelimelerin anlamı vardı ama günümüzde samimiyet yok oldukça kelimenin anlamı da yok olmaktadır. nasıl ki konuşan kişinin söylemesine rağmen içinin boş olması ve bir şey hissetmemesi gibi bu kelimelerin de içleri boştur.

     
  3. kargo kutuları

    kargoyla gönderilecek olan ürüne bir zarar gelmemesi için dikkatle ve ürünü korumalı olarak hazırlanmşı kutulardır. özellikle internetten yapılan alışverişler sonucu gelen kutular sanki doğum günü hediyesi gelmiş gibi merakla ve yavaşça açılır.

     
  4. ağlayan kadın

    sinirlenen veya çözemediği sorunları olan, duygusal yönden incinen kadınların halidir. özellikle anne olan kadınların ağlaması daha bir üzücüdür. başka bir kişi nedeniyle ağlıyorsa da ağlatanın epey çekeceği vardır. zira kadınları ağlatmayın, allah gözyaşlarını sayar diye bir söz vardır.

     
  5. esnafın yüzünün gülmesi

    1 haziran'da başlayan normalleşme süreci ile birlikte bir nebze gerçekleşeceğini umduğumuz olaydır.