Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun sorusu

bu soruyu mevlana'ya yöneltmişler ve o da şu cevabı vermiş:

- kuşun kanatlarından birini kessen uçabilir mi ?

24.10.2022 21:13
  1. tuvalet kağıdı

    evlerin aylık alışverişlerinde yerini almış eşyalardandır. günlük kullanımı fazladır. bazen kış mevsimlerinde peçetenin yetmediği yerlerde peçete niyetine kullanılır.

     
  2. ağustosun onbeşi yaz onbeşi kış

    ağustos ayının sonlarına gelip eylül ayı yaklaştıkça artık gündüzlerin kısalmaya başlaması ve gecelerin de soğuk olduğu anlamına gelir. yazın ortasındaki kavurucu sıcaklarda gece gündüz cam açıkken ağustosun ortasından sonra camları kapatıp yatmaya başlarsınız.

     
  3. noktalama imla kuralları

    yazılarda anlatılmak istenen şeyin iyi anlaşılabilmesi için gerekli olan gramer kurallarındandır. nokta, virgül veya ünlem işareti gibi noktalama işaretlerinin yerinde kullanılmaması anlatım eksikliğine veya yanlış anlaşılmaya neden olabilir. günlük konuşup yazışmada önemsiz görülse de evrak işleriyle uğraşıp kurumlar arası yazışma yapan kişilerin dikkat etmesi gereken hususlardandır.

     
  4. düğün sezonunda balkona çıkmak

    nereden geldiği belli olmayan kurşuna kurban gitmeye neden olur. çok riskli bir harekettir.

     
  5. dolunay

    ayın dünyaya bakan tarafının tamamen güneş ışığı alması ile oluşan ay halidir. gece gökyüzüne bakılınca ay beyaz bir daire şeklinde görülür. bu halin dünya üzerindeki olayları da etkilediğine inanılmaktadır. sonra denizler üzerinde gel git olayları yaşanılmasına sebep olmaktadır. ayın yeryüzüne uyguladığı çekim kuvvetinin de etkisi vardır.