Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. melek

    allah (c.c) tarafından emirleri yerine getirilmek üzere gök kubbe içinde nurdan yaratılan günahsız varlıklardır. erkek ve dişilikleri yoktur. cennette bolca bulunurlar. akılları var ama nefsleri yoktur ki o yüzden sadece kendilerine emredilenleri yapar. insanlar sevap işleyince melekler mutlu olup kanat çırparlar. meleklerin görev ve boyut olarak en büyüğü cebrail (a.s) dır. rivayetlere göre cebrail (a.s) gökyüzüne çıkıp kanatlarını açınca dünyaya güneşten hiçbir ışık gelmez. dünya karanlıkta kalır.

     
  2. uzaktan sevmek

    çocukluğunu 80'li 90'lı yıllarda geçiren kişilerin yaşadığı aşk. şimdiki gibi flört etme, çıkmayı bırakın anne baba duysa keserlerdi çocukları. o zamanki aşklar içten yaşanan saf duygular içerirdi.

     
  3. adrew brunson

    'papaz kaçtı' adlı kağıt oyunundaki ünlü papaz. oyundaki görevini yerine getirerek kaçmıştır.

     
  4. kendi sesini dinlemek

    insanın hayallerini yıkan ve şoka uğratan eylemlerden biri. siz kendi sesinizi ne zannederken gerçekle karşılaştığınızda çok şaşırırsınız.

     
  5. 50 üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirim yapılması

    geçim sıkıntısı çeken vatandaşların bir nebze alım gücünün yükselmesi için alınan tedbirlerden biri.