Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. mtv'ye yüzde 22 zam gelmesi

    arabası olanları titretip tedirgin eden olaylardan biridir.

     
  2. kaldırımda önde giden insanın sigara içerek yürümesi

    arkada yürüyen kişiyi rahatsız eden davranışlardandır. toplum içinde sigara içilirken tenha bir yere geçip orada içmek daha uygundur.

     
  3. istanbul'da ıspanak zehirlenmesi

    istanbul ilimizde meydana gelen ıspanak yiyen vatandaşların zehirlenmeleri konusudur. sağlık bakanının açıklamalarına göre zehirlenme ıspanaktan değil yabani otlardan gerçekleşmiştir. yalnız istanbul değil, edirne, tekirdağ ve kocaeli'de de hastanalere ıspanaktan zehirlenme şüphesiyle birçok vatandaş başvurmuştur. bir söylentiye göre ıspanaklar beypazarı'ndan meyve sebze satılan hallere gönderilmiştir. zehirlenme şikayeti ile hastanelere giden vatandaşların sayısının 200 kadar olduğu haber kaynaklarından belirtilmiştir. ilaç kalıntıları, meyve sebzeleri iyice temizlemeden tüketmek, araya karışan yabancı otlar besin zehirlenmelerine sebep olabilmektedir. umarız sıkıntı çeken vatandaşlar sağlığına kavuşur.

     
  4. gelecegenefes.com

    internette başlatılan ağaç dikme kampanyası. ücretini yatırıyorsunuz. sizin adınıza ağaç dikiliyor. ağacı ve nereye dikildiğini görmeyi merak ediyorsunuz

     
  5. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın

    kendi rahatlığını düşünen kişilerin söylemidir. etrafta diğer insanlara zarar veren şeyler kendilerine dokunmadıkça onlar için önemli değildir. ama ileride kendisine de zarar verebilir. bu deyim umursamamazlık ve bencilliği anlatır. günümüzde dünyada insanlara birçok sıkıntı ve zulüm müptela olmuştur. zulüm görmeyen halinden memnun kişiler zulme göz yumarak yaşadıkça zalimlerin onlara zulüm edeceği günler yaklaşmaktadır. şimdiden yavaş yavaş beliren düşmana daha zaman var diyerekten göz yummak gibi birşeydir.