Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

zincir marketlerdeki hileler

en basitlerinden biri gramajını çaktırmadan düşürüp satmaktır. ya ürünün ambalajı aynı kalır, içindekinin gramajı düşer, ya da ürünle birlikte ambalajı da küçülür. ama bizler o ambalajın görünüşüne öyle alışmışızdır ki bu değişikliği farketmeyiz bile.

29.09.2022 22:45
  1. erken yaşta saçı dökülen kimse

    Stres, uykusuzluk, ırsiyet, kullanılan ilaçlar, üzüntü ve sinirsel ruhsal bunalımlar sonucunda insanın erken yaşlarda saçlarının dökülmesi ve yerine yenilerinin çıkmaması durumudur. Genç yaşlardaki kişiler bu durumu kendilerine yakıştıramaz ama yapacak pek bir şey yoktur.

     
  2. cep telefonunu 10 sene kullanmak

    Cep telefonunu sadece konuşup mesajlaşma amacıyla kullanan ve daha fazlasında gözü olmayayan kişinin davranışı. Genelde yaşlılara yönelik özelliklerden biridir.

     
  3. gökte yıldız görememek

    Bol ışıklı ortamlarda yeryüzündeki yoğun ışığın gökyüzüne yansıması sonucunda normalde çok sayıda olan yıldızların gözükmemesi olayıdır. Halbuki köy ve kasaba gibi yerlere gidilse ışık yoğunluğu olmayacağından oralarda gökyüzündeki onlarca yıldız rahatça görülebilir.

     
  4. şehir merkezinde yaşamak vs ilçe merkezinde yaşamak

    Şehir ve ilçe yaşamının artıları ve eksilerini karşılaştırma amacını güden durum.

     
  5. üniversitenin bulunduğu şehrin yapısını değiştirmesi

    Üniversite açılan ilde dışarıdan gelen öğrenci sayısı da arttıkça ihtiyaçların miktar ve türlerinin değişmesi, özellikle pansiyon ve kiralık daire gibi ihtiyaçlara yönelimin artması, yerli halkın yatırımları değişmeye başlaması, özellikle de üniversiteli öğrencilere ait davranışlar oradaki halkı etkilemesini beraberinde getiren durumlar silsilesi.