Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

40 yaş sendromu

40 yaş sendromu bir duraklama dönemini anlatır. artık yetişkinlik ve güç bakımından zirveye çıkılmıştır ve bundan sonra zirveden aşağı iniş süreci başlamıştır. vücut yavaş yavaş çökmeye, hastalıklar başgöstermeye başlar. istemeyerek de olsa yaşlılık göz kırpar ve yolun sonu gözükür. insan bunca zaman eğlenmek için harcadığı gençliğin geride kaldığını anlar ve yavaştan ibadete yönelir. ama parası olup da hiçbir şeyi dert etmeyenler, acı çekmeyip ruh yaşı genç olanlar için bu konular pek sorun değildir. günümüzde 30lu yaşlara gelmesine rağmen gençliğini sürdürmeye çalışan birçok kişi vardır. 40 yaşını geçip saçlar daha da ağarınca mecburen bazı durumları kabullenmek zorunda kalınır.

12.08.2022 11:00
  1. insanın özünde kötü olması

    insanlar yaratılmadan önce yüce allah tüm insanların ruhlarını bir yerde toplayıp 'ben sizin rabbiniz değilmiyim ?' diye sormuştur. tüm insanlar 'evet sen bizim rabbimizsin' demelerine rağmen yeryüzüne indikçe insanlar geldiği yeri ve rablerini unutup dünya zevklerine dalmışlardır. kur'anda da insanların nankör yaratıldığı ve rablerine karşı çok nankör olduğu belirtilmiştir. başta kendisini yaratıp her türlü nimeti ona ihsan eden rabbine karşı nankör olan insanoğlu birbirine karşı neden nankör olmasın ki? insan yaratıldığında yaratıkların en üstü seçilip yeryüzüne halife kılınmıştır. sonra da nefsine uydukça konumu yaratılanların en dibine inmiştir.

     
  2. müzikte doksanlar ve günümüz kıyaslaması

    her neslin döneminde zirvede olan müzik keyifleri farklıydı. 60'larda yerli hafif müzik, 45lik kasetler nostaljik ve makamlar dinlenmekteydi. 70'lerde caz müzik ve pop müzik yavaştan ivme kazandı. 80'lerde arabesk müzik sevilir oldu ve zirveye çıktı. 90'lar neslinin pop müzik sanatçıları belli zaten. 90'lı yıllar boyunca pop müzik ülkemiz ve her yerde zirvedeydi. 2000 yılından sonra pop müziği sürdürmeye çalışanlar olsa bile pop müzik direnmesine rağmen yerini rap müziğe bıraktı. yeni nesil rap müziğine hayranken 2020 yılından sonra yavaş yavaş sözsüz müzik ortamdaki yerini almaya başladı. tabii yaşayanlar için 90'lı yılların müzikleri efsane olmakla beraber sözleri unutulmamakta, insanlara belirli duygular hissettirmekte ve halen akıllardadır. usta sanatçılar tarafından yapılan müzikler kalıcı olmaktadır. şimdiki müzikler ise birkaç dinlemelik olup hiçbir hissiyat yaratmamakta ve gelip geçicidir.

     
  3. sungun babacan

    hollywood filmlerindeki başrol oyuncularının ünlü seslendirmeni sungun babacan vefat etmiş. bununla birlikte adı bilinen seslendirmenlerden semih sergen de vefat etmiştir. mekanları cennet olsun. sungun babacan'ın yerine artık bundan sonra kim seslendirme yapacak merak etmekteyim.

     
  4. makrome

    90'lı yıllarda ortaokulda ev ekonomisi dersinde örmesi öğretilen ev eşyasıdır. tavana asılıp içine vazo, saksı gibi eşyalar konur. ipler genelde bej ve beyaz renkliydi. şimdi eski popülaritesi kalmadı sanırım.

     
  5. Tv de yaz sezonu

    yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tatile çıkan sanatçıların oluşturduğu boşluğun tamamlanmasına yönelik programların zamanıdır. yıl içindeki dizilerin tekrarları verilir. geçmiş yıllarda sinemada olan filmler televizyon kanallarında yayınlanmaya başlar. müzik ve eğlence programları devreye girer. kanallar yaz mevsiminde çok sayıda dizi çekip yayınlarlar. reytinglere yenik düşen diziler gösterimden kalkarlar. tutup da sevilen, izlenen diziler yeni sezonda yayınlanmaya devam eder.