Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

zincir marketlerdeki hileler

en basitlerinden biri gramajını çaktırmadan düşürüp satmaktır. ya ürünün ambalajı aynı kalır, içindekinin gramajı düşer, ya da ürünle birlikte ambalajı da küçülür. ama bizler o ambalajın görünüşüne öyle alışmışızdır ki bu değişikliği farketmeyiz bile.

29.09.2022 22:45
  1. kendini heder eden oyuncular

    oynadığı rolleri canlandırırken sahneler ne kadar zor olsa bile dublör kullanmayan oyunculardır. içlerinde ilk sıraları tom cruise ve jackie chan almaktadır. bu iki oyuncu film çekimleri sırasında rolleri ne kadar zor ve tehlikeli bile olsa da dublör kullanmadan bizzat kendileri oynamaktadırlar. diğer dallarda da örneklerini görebiliriz. eserini izleyicilerin gözüne sokmak isteyen sanatçılar da böyledir. komedi konusunda da rolünü gerçekçi oynamak için kendilerini heder edip komedinin dibine vuran oyuncu sayısı az denmeyecek kadar çoktur.

     
  2. camide biber gazı

    bekçilere olan sempatinin azalmasına neden olan olaydır. camilerdekileri uyarabilirsiniz ama biber gazı sıkmak da nedir. hoş olmamış.

     
  3. aynı maskeyi günlerce kullanmak

    sürekli maske almaya gücü yetemeyen insanların durumudur. bir de yıkanabilir maske kullananlarda gözlenir bu durum. her gün aynı maskeyi takmakta bir mahzur görmezler ve aynı maske ile günlerce korunabileceklerini umut ederler. halbuki gün içerisinde kullanılan maskeler değiştirilmelidir.

     
  4. Sürekli siyaset konuşan insan

    kendisiyle kimsenin sohbet edesi gelmeyen insandır. herhangi bir partiye fanatik derecesinde bağlıdır. hayatındaki insanlara ve çevresindeki olaylara siyasi görüşünün çerçevesinde bakar. bu insanlar çok can sıkıcıdır. empati, kardeşlik, saygı gibi duygulardan yoksunlardır. bu kişi türlerinin kardeşi de her ortamda spor konuşan insandır. söz konusu siyaset olunca akşam bazı kanallarda olan siyasi tartışma programlarındaki gibi uzun uzadıya konuşur. ve hal böyle olunca zamanla etrafındakileri de kendinden soğutur. siyasi görüş ve konuşmalarından dolayı dostlarını kaybetmeye kadar yolu vardır.

     
  5. şıklardan yola çıkmak

    bilhassa matematik derslerinde soruyu şıkları deneyerek bulmakla eşdeğerdir. çözümü bulamayan kişi şıkları tek tek deneyerek bilinmeyen denklemlerde sonuca başarılı olma imkanı elde eder.