Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun sorusu

bu soruyu mevlana'ya yöneltmişler ve o da şu cevabı vermiş:

- kuşun kanatlarından birini kessen uçabilir mi ?

24.10.2022 21:13
  1. para biriktirmek

    günümüz şartlarında gelecek korkusundan dolayı artık bir zorunluluk haline gelmeye başlamış olan eylemdir. her ne kadar yatırım adı altında yapılsa da pahalılığın getirdiği olumsuzluklarda gerekli olan işlerimizi yapabilmek için bir nebze de olsa paraya ihtiyacımız vardır. para biriktirebilmek için haliyle birçok zevkimizden, yapmaktan keyif aldığımız şeylerden vazgeçmemiz gerekmektedir. eskiden para biriktirmek kumbarada olurdu. şimdi ise banka hesaplarında bu işi kolayca yapabilir hale geldik. para biriktirmek zor bir süreçtir ama ileride içinde bulunacağımız zor durumda yardımımıza yetişmesi halinde iyiki de yapmışım dediğimiz hale dönüşür. para biriktirebilmek için az yemek, içiyorsak sigarayı bırakmak, daha az gezip tozma, ve evin ihtiyaçlarından tasarruf etmek vb. yöntemlere başvurulabilir.

     
  2. arabayı temizlemek

    arabası olanların haftasonlarında yapmaktan hoşlandıkları sevdiği aktivitelerden biridir. arabayı ince ayrıntılarına kadar temizlemek bir nevi eski zamanlardaki savaşçının atını tımar etmesi üstünü başını temizlemesi karnını doyurması gibi bir şeydir. parası olanlar araba yıkama yerlerinde suya sabuna dokunmadan gelişmiş teknolojik cihazlar yardımıyla para verip arabalarını yıkatırlar. kimisine göre yağmur yağınca arabayı yıkamaya gerek kalmaz. halbuki yağmur yağdıktan sonra arabanını üstünde kalıp kuruyan yağmur damlaları kaportanın üstünde izler bırakır ve bu izler göze güzel gözükmez. evinizin bahçesi veya garajı varsa sıcak yaz günlerinde arabanızı yıkamak hem sizin hem de arabanız için haftasonunu değerlendirme imkanlarından biridir.

     
  3. gülümse

    'herşeye rağmen daha olumlu bak' 'üzülmene değmez' 'suratını asma' anlamında yapılması gereken işlerden biridir. gülmenin daha hafifidir. aynı zamanda dini yönden sadaka sayılmaktadır. gülümsemek sadakadır.

     
  4. murat kazanasmaz'ın işten çıkarılması

    istanbul belediyesi çalışanlarından murat kazanasmaz'ın yeni belediye başkanı ekrem imamoğlu'nun israf açıklamalarına karşı geldiği için görevinden çıkarılması olayıdır. böyle bir adaydan diğerine geçiş dönemlerinde daha dikkatli davranılması gerektiğini öğrenmiştir umarım.

     
  5. sinema filmlerinin televizyona düşmesi

    geçmişte sinemalarda oynayan filmlerinin yaz mevsimi gelince televizyon kanallarında gösterilmesi olayıdır. yaz gelince haliyle gündüz ve gece kuşağındaki birçok rutin programlar ve tv dizileri sezon finali yaparak tatile girerler. bu yüzden televizyon kanalları reyting açığını kapatmak için bunların yerine başka programlar koyarlar. bu programlar yarışmalar, magazin programları, geçmiş dizilerin tekrarları ve belki tutar amacıyla yeni çekilen televizyon dizileridir. bunları yanısıra eskiden sinemalarda oynayan sinema filmleri de büyük reyting getirir diyerekten ekrana sürülür. bu filmleri izleyemeyen kişiler tarafından büyük bir fırsat olan bu durum kaçırılmamakla beraber kanallara reyting imkanı da sunar.