Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

sokak müzisyenleri

bir alt kademesi metroda müzik çalıp söyleyen müzisyenlerdir.

13.11.2022 21:08
  1. kükürtlü sabun

    vücutları ve saçları çabuk yağlanan ve çok terleyen, yağlı tenleri olan kişilerin kullanması için tavsiye edilen sabun çeşididir. cildi kurutmaya yarar. saçlardaki yağı ve kepeği kurutarak atar. bunun yanısıra ardıç katranlı sabun da yağlı ciltleri kurutmaya ve egzama, sivilce gibi yağlı ve sorunlu yüzeylere iyi gelmektedir.

     
  2. keten helva

    aslında çok eskilerden günümüze gelen helva türüdür. tarihi çok eskilere dayanan bu helvanın farkı ve sevimli hikayeleri ve adına yazılmış türküler de vardır. eskiden bu helva kış gecelerinde komşuları ve akrabaları bir araya toplayıp hoş sohbetler ettiren bir tatlıdır. Helvanın hazırlığı tamamlandığında pişmaniyeyi andırır. yapılış aşamaları biraz zorlu olsa da bittiğinde zahmetine değdiği görülecektir. dileyenler bu tarifi önceden yapıp arkadaş ziyaretlerinde hediye olarak götürebilirler. yine bayramlarda ve özel gün, gecelerde yapılabilir. bu helvanın saklama koşulları diğerlerine nazaran daha hassastır. hava almaması ve soğuk yerde saklanması önemlidir.

     
  3. çıktığı kızlarla övünen erkek

    büyük ihtimalle zengin çocuğudur. kızlarla çıkmayı marifet edinmiştir. gönlünü tek bir kıza bağlayamaz. 'ah nerede' adlı filmde tarık akan'ın rolündeki gibi biridir. arkadaş ortamında her ne kadar kendisini övse de arkasından iyi laflar konuşulmaz.

     
  4. eğitim sistemi

    günümüzde ülkemizde gözden geçirilip güzel bir düzenleme getirilmesi gereken en önemli sistemlerdendir. zira bir ülkenin geleceği o ülkenin nesillerine yaptığı eğitimin sonuçlarına bağlıdır aynı zamanda. ülkemizde eğitim sistemi birkaç yılda bir değiştirilmekle beraber yeni getirilen her sistemden de başarılı bir sonuç alınamamıştır. her yeni gelen milli eğitim bakanı ve yöneticiler kendi kafalarına göre kurallar koymuş, öğretmenlere sınırlandırma getirip öğrencilere özgürlük getirmiştir. buna rağmen pek birşey değişmemiştir. hangi ülkenin örnek alınacağı da belirsizliğini korumaktadır. kimisi osmanlıyı kimisi ise batıyı örnek alalım demesine yapılan her belli belirsiz değişimlerden nesil ve çocuklar boş yere etkilenip strese girmektedir. böyle olması da insanı küçük yaşta okumaktan soğutmaktadır.

     
  5. Temizlik yapan erkek

    temizlik yapmayı seven erkektir. her ne kadar dışarıdan bakılınca eşine yardım ederken kılıbık gibi tabir edilse de o daha çok bu yaptığının üstüne düşen bir görev olduğu kanısındadır. evliliğin müşterek olduğunu bilerekten temizlik yapmanın da yeri geldiği zaman erkeğin görevi olduğuna inanır. titiz ve beden temizliğine de dikkat etmektedir. bazen bekar erkeklerde de aynı durum gözükmektedir. zira bekar olan erkeğe evindeki tüm işyükü üzerinde olduğu için temizlik işlerini de her ne kadar istemese de yapmak zorundadır. temizliğe önem veren erkekler aynı zamanda sağlıklarına da önem verirler. ama bir erkek her ne kadar evin temizlikten anladığını iddia etse de bir kadın kadar başarılı ve tecrübeli olamaz.