Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. allahın lanetlediği hayvan

    mitsel inanışlara göre yılanın dini konumu. adem ile havva'nın cennetten çıkarılmasına sebep olan yılanın o zamana kadar var olan ayaklarının yok edilerek kıyamete kadar sürünmeyle cezalandırılmasının getirdiği sonuçlardandır.

     
  2. mustafa uslu'nun türkiye'nin steven spielberg'i olması.

    ayla, müslüm ve çiçero gerçek hayat hikayelerinden esinlenerek çekilen filmlerinin yapımcısı olan mustafa uslu'nun gün geçtikçe yaptığı filmlerle ülkece daha da tanınarak başarısına başarı katmasının sonucu.

     
  3. eleştirdiği şeyi fazlasıyla yapan insan

    insanın kınadığını yaşamadan ölmemesine örnektir.

     
  4. oturarak işeyen adam

    yatarak işeyen adamdan yeğdir.

     
  5. Paralel evren

    herkesin ettiğini bulduğu evren. bu dünyada gözükmeyin öbür dünyada ortaya çıkacaktır.