Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. halk plaja akın etti vatandaş denize giremiyor

    tatile giden şehirlilerin plajları ve sahilleri doldurmasıyla birlikte oradaki kalabalığın yarattığı durumdur. şehirdeki kalabalığın deniz görmüş halidir. halbuki tatilin iyisi sessiz ve kafa dinlendirici olmalıdır. şehirdeki kalabalık yer değiştirmiş sadece.

     
  2. Türk sineması neden gelişmiyor

    izleyenlere anlamlı duygular hissettiren eski yeşilçam filmlerinin artık çekilmemesidir.

    bunun birçok sebebi vardır.

    bunlardan bazıları:

    - eski yeşilçam oyuncuları yıllarca çalışıp tecrübe edinmiştir. oynadığı rolün hakkını vererek kendilerini sevdirmişlerdir. günümüzde birçok deneyimsiz oyuncu ise birkaç filmde oynayıp ünlü olma peşindedirler.

    - eski oyuncuların amacı para kazanmaktan ziyade sanatını gerçekleştirmek iken günümüz oyuncularının amacı sadece para kazanıp prim elde etmektir. işin sanatsal yönüne bakmazlar çoğu.

    - gelişen sinema sektörü üzerine sinema sanatında da değişiklikler olmuştur. teknoloji ile birlikte filmlerde efektler kullanılmaya başlanmış bunlar da filmlerin mantığını ve inandırıcılığını kaybetmesine neden olarak çekiciliğini azaltmıştır.

    - değişen neslin ve insanlığın talebidir. her günü stresli geçen yetişkinler ve yeni nesil hüzünle ilgili bir şey görmek istemeyip daha çok komedi filmlerine yönelmiştir. bu da diğer hissiyatlara dokunan filmlerin önemini azaltmıştır.

    - dizilerin sinema filmlerinin önüne geçmesidir. oyuncular filmde oynayıp tek seferde para kazanırken dizilerden bölüm başına para aldıkları için onu daha karlı bularak dizilere yönelmesidir. bu da izleyiciye de sinemadan çok dizilere yöneltmiştir. hali hazırda televizyon kanallarında çok sayıda dizi vardır.

    - anlamlı film çekmenin zorlaşmasıdır. duygusal veya hüzünlü film çekmek için hem oynayanların tipleri, tecrübeleri, mekanlar ve güzel bir senaryo önemli iken günümüzde bu konular iyice sıradanlaşmıştır.

    - eski yeşilçam filmleri izleyiciye birşeyler hissettirip gizliden gizliye ders verirken günümüzdeki filmler ders vermek bir yana kötü olanı güzel gösterip kötüye daha da çok özendirmektedir. yeşilçam filmleri birlik ve beraberlikten yana iken günümüz filmleri ayrıştırıcı öğeler içermektedir. diziler de aynı niteliktedir.

     
  3. lambda varyantı

    telefon markalarının sonuna eklenen uzantılar gibi yeni ortaya çıkan bir covid türü.

     
  4. Kentten köye göç

    şehir hayatının getirdiği stres ve yoğunluktan bunalanların bu durumdan kurtulmak için kalabalıktan kaçarak bir zamanlar küçük ve değersiz saydığı kırsal kesime ve köylerine geri dönüş yapması durumudur. nüfus açısından az oldukları için de kafa dinlemek için idealdir. topraktan uzaklaştıkça merhameti ve huzuru azalan insanoğlunun betonların içinde insanlığını kaybetmesini geri çevirmek amacıyla yapılan bir eylemdir. günümüzde özellikle emekli olanların hiç vakit kaybetmeden başvurduğu yollardandır. şehirden kaçarak hayatının kalan kısmını sakin ve huzurlu bir şekilde doğayla iç içe geçirmesi olayıdır.

     
  5. kurban bayramı tatili

    bu sene 15 temmuz tatili ile birleştirilerek 11 gün olması beklenen aradaki bir günü vermezlerse 9 güne de razı olunan tatildir. özel sektörde çalışanların da aynı süre tatil yapması ne zaman mümkün olur bilinmez. çoğu çalışan yıllık izinlerini bu tatilin ardına eklemekte ve tatil süresini daha da uzatmaktadır.