Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. gülünce gözlerinin içi gülüyor

    sevgililerin mutlu oldukları anlarda birbirlerine söylediği sözlerdendir. bu anlarının hiç bitmemesini isterler. zira mutlu olunan anlarda gözlerde hep bir ışık ve umut, kalplerde sınırsız bir sevgi vardır.

     
  2. bedeninden büyük kıyafet almak

    kişiye bedeninden büyük giysi almaya iten nedenlerden bazıları şunlardır:

    - giysinin daha da rahat olup bedeni sıkmaması,

    - ileride de giyerim düşüncesi,

    - nasıl olsa birgün kilo alacağım o zaman gelse bile giyebilmeye müsait olması,

    - kullandıktan sonra başkalarına da verebilirim dişe düşünmek.

     
  3. Sözlük yazarlarını sözlüğe bağlayan nedenler

    sözlüğün, yazarlara başkalarının fikirlerini de göz önüne alıp onlara saygı gösterip farklı fikirdekilerle bir arada yaşatan ortam olması ve bu işin ciddi ciddi tadına varılması sebebiyle d yazarlar sözlükten kolay kolay ayrılamamaktadır. ve yazarların buraya yazmaya devam ettikçe özgüvenlerinin artmasını beraberinde getirmektedir. bu tür şeyler de yazarları sözlüğe bağlayan unsurlardandır.

     
  4. nihat doğan'ın ak parti'ye küsmesi

    nihat doğan'ın 'tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış' atasözünü anlatan hamlesidir.

     
  5. Hiç bir şey olmamış gibi davranmak

    kötü bir olay yaşadığında onu hiç yaşamamış gibi yaşamına devam etmektir. insanlar arası kötü ilişkileri düzeltmekte de faydalı bir yöntemdir.