Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. edi ile büdü

    susam sokağının en sevilen kardeş karakterlerindendir. zamanında edi'yi sanatçı altan erkekli, büdü'yü de köksal engür seslendirmiştir. zamanla bu ikili günlük yaşamımızda birbirini tamamlayıp iyi bir ikili halinde olan kişiler içinde kullanılan bir deyim haline gelmeye başlamıştır.

     
  2. şekerli yoğurt

    çocukluğumuzda annemizin ekmeğin arasına koyduğu çikolata tadında karışım. o zamanlar çok severdik.

     
  3. ineklerin çıkardığı gaz

    bildiğimiz metan gazıdır. yanıcıdır. bilhassa köy yerlerinde inek dışkılarının biriktirildiği yerlere ateşle yaklaşılmamalıdır. biriken metan gazı alev alabilir.

     
  4. sözlük bugün çok hareketli maaşallah

    ekranın solundaki başlıklardaki hareketliliği anlatan cümle.

     
  5. unutkanlık

    gün geçtikçe insanlığı daha da çok saran sıkıntılardandır. obezite gibi insanlığa musallat olmuştur ve kurtulmak çok zordur. engel olabilmek için beslenme düzenine dikkat edilmeli ve yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sık sık not almalıyız. ayıp bir şey değildir. kimi insanlarda unutkanlık balık hafızalı olmaya kadar gitmiştir.