Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. Yanlış anlaşılmak

    özellikle siyasetçilerin ve ünlülerin ilk önce içinden geleni söyleyip sonra halktan tepki görünce olanların örtbas etmek için sığındığı liman.

     
  2. emeklilik hayalleri

    emekli olunca yapılması düşünülen planlardır.

    mesela bazıları:

    - memleketine dönüp orada köyünde yaşamak.

    - çoluk çocuğu evlendirip içlerinden birinin yanında yaşamaya devam etmek.

    - torunlarla meşgul olmak.

    - çalışmak isteniyorsa başka bir iş bulup ona devam etmek.

    - çalışmak istenmiyorsa yaş geçti diye ayağı camiye alıştırmak.

     
  3. market ve pazarların tıklım tıklım olması

    sokağa çıkma yasağının yan etkilerinden biri olan durumdur. büyük çoğunluğumuz sokağa çıkmayınca evde açlıktan ölebileceğini düşünerekten market ve pazarlara akın etti. sanki eski bayramlar varmış da herkes birbirini ziyaret edecekmiş gibi. bayramlar artık tatil olarak görülüyor. şeker almaya bile gerek yok neredeyse. bayram kırsal kesimlerde ve küçük yerlerde kutlanıyor artık.

     
  4. beğendiğin kıyafetin bedenini bulamamak

    insanı çok üzen vakalardandır. zira zaten sevdiğin giysiyi bulmak bir zahmet bulmana rağmen sana uyan bedende olanını bulmak ayrı bir zahmet. iki aşamalı görev gibi. birinden biri olmasa yarım kalıyor. not: sadece kadınların değil erkeklerin de yaşadığı sorunlardandır.

     
  5. öğretmenlere zorunlu hizmet affı

    - on yılda bir gelen ve bu sene de gelmesi beklenen af çeşitlerindendir. öğretmenler dört gözle beklemektedirler. zira bir çok öğretmene olumlu yönden faydası dokunacaktır.