Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

kilo vermek için harcanan para

büyük ihtimalle kilo alma sürecine harcanan parayla denk olan paradır.

12.08.2022 11:03
  1. Mihriban

    türk şair ve gazeteci abdürrahim karakoç tarafından yazılan şiir şair tarafından 'saf ve temiz bir aşk' olarak yorumlanır. karakoç'a bu dizeleri yazdıran, yaşadığı imkansız bir aşktır. gençlik yıllarında sırılsıklam aşık olan şair, maşukuyla beraber evlenmeye niyetlenir. kız tarafının bu evliliği istememekte diretmesi aşıkların kavuşmasına engel olur. yıllar sonra karakoç'u ziyarete gelen eski bir arkadaşı yolda onun eski sevgilisini gördüğünü, onunla biraz sohbet ettiğini ve evlenmiş olduğunu söyler. 'mihriban' da böyle hüzünlü bir aşk hikayesinden doğar. şairin şiirine adını veren 'mihriban' şairin aşık olduğu o kadının gerçek ismi değildir. karakoç bu ismin sembol olduğunu ve kızın gerçek adını vermenin törelere aykırı olduğunu söylemiştir. şiirini ünlü saz sanatçısı 'musa eroğlu'na besteletmiştir. ve bundan sonra da ünlü olan şarkı yıllarca hafızalarda kalmıştır.

     
  2. yüzünden düşen bin parça

    üzgün olan kişiye etrafındakiler tarafından sorununu öğrenmek amacıyla söylenen bir merak sözü.

     
  3. arefe günü alışveriş çılgınlığı

    arefe gününde yaşanan yoğun alışveriştir. aileler özellikle bayram elbisesi ve bayram şekeri almak için pazar yerlerine hücum ederler. yığınla eşya alınır ama gözlemlere göre özellikle son zamanlarda ziyaret geleneği iyice azaldığından dolayı bu yapılan alışverişin büyük çoğunluğu israftan başka birşey getirmemektedir. eskiden olsa işe yarardı ama şimdi eş dost ve akraba ziyareti azaldığı için pek işe yaramaz bu alışveriş.

     
  4. netten film indirip izlemek

    tatil veya bayram günlerinde, evde yalnız kalındığı ve canının çok sıkıldığı zamanlarda kişinin o anki can sıkıntısını geçirecek popüler uğraşlardan biridir. özellikle kişinin geçmişte izleyemediği sinema filmlerini internetten indirip izlemesi son derece yaygın hale gelmiştir.

     
  5. çok konuşan insanlar

    sohbete başladığında genelde kendi yaptıkları ve yaşadıkları şeyleri anlatan ve ne kadar uzun sürse de bundan bıkmayan insanlardır. içinizden 'yeter artık sus da git' dersiniz ama bunu onun yüzüne karşı söyleyemezsiniz. Söylediklerinin çoğu da yalandır zaten.