Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

sokak müzisyenleri

bir alt kademesi metroda müzik çalıp söyleyen müzisyenlerdir.

13.11.2022 21:08
  1. sözlükte aktif yazar sayısının azlığı

    beş-on sene öncesine kadar yazar sayısı çok olmasına rağmen yaşları geçtikçe yazarların buraya takılmamasından kaynaklanan durum olabilir. bir de yazarın sözlüğe olan düşkünlüğü de etkilidir. kimisi başlık açmayı kimisi de yorum yazmayı sever. başlıklara ve yorumlara bakınca hep aynı yazar kitlesi görülmeye başlanmıştır.

     
  2. Sözlüğe bi bakıp çıkmak

    buradaki sözlük yazarlarının canı sıkıldığı zamanlarda belki ilgimi çeken başlık olur da yorum yazarım düşüncesiyle yaptığı eylem.

     
  3. sözlüğe bakarken çay içmek

    sözlüğe bakıp başlıklarındaki yazıları okurken yapılabilecek keyif veren eylemlerdendir. ben de sözlüğe bakarken kahve içmekten keyif alırım. buradaki her yazarın sözlüğe takılırken yaptığı ekstra eylemi vardır bunun gibi.

     
  4. alarmdan önce uyanmak

    her gün alarmla kalkmaya alışmış olan bir kişi bir süre sonra alarm vakti yaklaşırken kendiliğinden uyanmaya başladığı durumdur. bu haline devam ettikçe de artık alarm kurmaya ihtiyacı kalmaz.

     
  5. iki lafı bir araya getirememek

    genelde kitap okumayan kişilerde görülür. kitap okuma alışkanlığı olmayan kişilerin kelime dağarcıkları az olduğundan bir konu hakkında konuşurken anlatmak istediklerini anlatamaz. anlatmak için kelime bulamazlar. daha başka duygusal sebepler de bu davranışa öncülük edebilirler.