Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

sokak müzisyenleri

bir alt kademesi metroda müzik çalıp söyleyen müzisyenlerdir.

13.11.2022 21:08
  1. cüneyt arkın

    çocukluğumuzun ve yeşilçam'ın süperkahramanıdır. bugün sabaha doğru vefat etmiş ve ölümü tüm halkımızı derinden hüzne boğmuştur. 60'lı ve 70'li yıllarda çok sayıda filmde başrolde oynamış jönlerdendir kendisi. özellikle türk tarihi konulu filmlerinde geçmişteki düşmanların eziyetine karşı halktan bir kurtarıcı kahraman rolüyle canlandırdığı karakterlerle gönüllerde taht kurmuştur. asıl ismi fahrettin cüreklibatır olup gerçek mesleği doktorluktur. 60'lı yıllarda doktorluğu bırakıp yeşilçama oyunculuğa geçmiştir. yakışıklılığının da getirisiyle savunma sanatları konusundaki tecrübesi ve bedenini iyi kullanabilmesi onun filmlerde canlandırdığı rollerdeki başarısını da artırmıştır. malkoçoğlu, battal gazi, karaoğlan gibi sevilen rollerde oynamıştır. yeri gelmiş sert olduğu kadar da duygusal olan bir mafya babasını canlandırmıştır. kahramanlık rollerindeki olağanüstü yeteneği de onu sevdirmiştir. 5 ay önce fatma girik'in vefatındaki konuşmasıyla ona 'bekle beni geliyorum' diyerek gözlerimizi yaşartmıştır. ve sonunda gitti. allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

     
  2. asgari ücret

    artık kişinin sadece yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayacak dereceye kadar düşmüş ücrettir. sürekli geçen zaman ve artan zamlarla birlikte yetmemeye başlamıştır. ne zaman kendisine zam gelse hemen arkasından kendisi dışındaki her şeye de zam gelen ücrettir.

     
  3. obezitenin sebebi

    şişmanlık da denilen obeziteye yol açan şeylerdir.

    başlıcaları:

    - hareketsiz yaşam

    - şekerli ürünler

    - hormonlu, katkılı veya gdolu besinler

    - düzensiz beslenme ve abur cubur yeme

    - stres ve üzüntü

    - sağlık sorunları

    - gereğinden fazla yiyecek alımı

     
  4. Zam üstüne zam

    günlük hayatta kullanılan yiyecek, içecek ve tüketim ürünlerine zam yapılmasının sürekli ve üst üste olmasıdır.

     
  5. nescafe 3ü1 arada

    günümüz masabaşı çalışanlarının çaydan sonra en çok tercih ettiği içecek. dinlenme veya mola niyetine içilir. ayrıca kahve türü olduğundan dikkatle odaklanmayı da sağlar. ama şeker içerdiği için beyine zarar vermektedir. ayrıca içilmesinin daha haz verdiği zamanlar da vardır. kışın kar yağarken, evde kitap okurken, bilgisayar başı işinde ve yalnızlık çekilen ortamlarda iyi gitmektedir.