Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun sorusu

bu soruyu mevlana'ya yöneltmişler ve o da şu cevabı vermiş:

- kuşun kanatlarından birini kessen uçabilir mi ?

24.10.2022 21:13
  1. tuz lambası

    özellikle çankırı'da yapılıp bir çok yere ithal edilen ve odadaki havayı temizlediğine inanılan lambalardır. odadaki nemi çekip havayı temizlediğine inanılır. solunum yolu hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. birçok kişinin tavsiyesi üzerine alınan bu lamba etrafı kaya tuzuyla kaplanmış bir lambadan ibarettir. astım ve nefes darlığı çekenlere iyi geldiği iddia edilmektedir. son zamanlarda doktorların da tavsiyesi üzerine evine tuz lambası alan kişilerin sayısında artış gözükmektedir. alınan tuz lambasının odanın büyüklüğüne göre seçilmesi dikkat edilmesi gereken şeyler arasındadır. yoksa büyük bir odaya küçük bir tuz lambası alınması fayda etmez.

     
  2. 0850 ile başlayan numaralar

    bazen dolandırıcıların bazen de özel şirketlerin, mağazaların ve bankaların numaralarının başında görmeye alıştığımız sayıdır. bu numaralar ilk çıktığında yurtdışından dolandırma amacıyla arayan kişiler olduğu iddia edilmişti. sonra yerli firmalar aramaya başladı. klima ve su arıtma cihazı ve benzeri ürünlerin reklamı için aramaya başladılar. ürünleri istemediğimiz halde bize kakalamaya çalıştılar. sürekli olarak engellenmesine rağmen başka bir numarayla tekrar aranır hale geldik. son zamanlarda bankalar da dahil olup onlar da vatandaşa müptela olmuşlardır. şu anda birçok kişinin telefonunda 0850 ile başlayan engellenmiş telefon numarası vardır.

     
  3. mutluluk veren şeyler

    göreceli şeylerdendir. kimisini kitap okumak mutlu ederken kimisini uyumak kimisini de müzik dinlemek mutlu eder. kimi insan kendini ibadete verip mutlu olurken kimisi dışarıda akşama kadar gezerek mutlu olur. mutluluk da keyifler gibi izafi bir kavramdır. kişiden kişiye değişir.

     
  4. memur

    devletin kamu kurumlarında devlet adına vatandaşa hizmet vermek için maaşlı çalışan personellerin genel adıdır. arapça'da "amr" kelimesinden türeyen "mamur" kelimesinden gelmektedir. iş eri, emir kulu anlamlarına gelmektedir. günümüzde birçok kişinin hayali durumuna gelmiştir.

     
  5. memur olma isteği

    düzenli olarak maaşın yatması ve sigortanın olması gibi iyi yanlarıyla birlikte sırtını güvenilir bir yere dayama açısından bakılarak gençlerin içinde oluşan istektir. memurlar da maaşlarını her ne kadar yetiremese de boşta gezmekten iyidir.