Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

zincir marketlerdeki hileler

en basitlerinden biri gramajını çaktırmadan düşürüp satmaktır. ya ürünün ambalajı aynı kalır, içindekinin gramajı düşer, ya da ürünle birlikte ambalajı da küçülür. ama bizler o ambalajın görünüşüne öyle alışmışızdır ki bu değişikliği farketmeyiz bile.

29.09.2022 22:45
  1. sinema salonu

    pandemi dönemiyle önemini yitiren salonlardır. uzun süredir kapalı olan sinema salonları sinema filmlerinin çekimlerinin durması ve doğru düzgün filmlerin yapılmaması ile birlikte unutulmaya yüz tutmuştur. açılan salonlardaki bilet fiyatları da tavan yapmıştır. ayrıca günümüzde ücretli üye olunan televizyondaki sinema platformları ile birlikte insanların istediği filmleri istediği zaman evlerinde izleyebilmesi de sinema salonlarının eski önemini kaybetmesini sağlamıştır.

     
  2. alışveriş çılgınlığı

    alışverişi çok seven kişilerde görülen davranış bozukluğudur. özellikle kadınlarda görülen bu durum açgözlülüğün beraberinde gelir. hiç doymayacakmış gibi bir his vardır. evinde boş yer gördümü orayı hemen yeni bir eşya alıp doldurmak isterler. internetteki alışveriş sitelerinin çoğalmasıyla birlikte bu çılgınlık her yaş grubunda görülmeye başlanmıştır.

     
  3. pandemi obezitesi

    pandemi sürecinde evde oturup uzun süre hareketsiz kalan insanların dışarıdaki kadar hareket etmemeleri sonucunda kilo almasıdır.

     
  4. Maide'nin altın günü

    sanatçı ezgi mola'nın başrolde oynadığı, maide adlı yaşlı teyze karakterinin kaybolan takısını bulma çabası üzerine konumlandırılmış film. dandik komedi filmlerinden biri. komedi yapılmaya çalışılmış ama olmamış sanki.

     
  5. rüya

    iyi, kötü ve sıradan rüyalar olarak üçe ayrılır. iyi rüyalar rahmani olup insana ders niteliğindedir. bu rüyalardan anlam çıkarıp ders almak gerekir. kötü rüyalar şeytandandır. insana korku ve vesvese verir. uyanıp bu rüyaların şerrinden allah'a sığınarak kimseye anlatmamak gerekir. sıradan rüyalar ise günlük yaşantıdan ve içindeki olaylardan, kafaya takıp üzerinde çok düşündüğümüz şeylerden görüntüler şeklindedir. mesela akşamleyin izleyip de etkilendiğimiz bir filmdeki bir aktörle uykudayken rüyada konuşmak veya filmin içinde kendimizi bulmak gibi.