Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. çayı şekersiz içebilmek

    Zira şekerli çay içenler toplum içinde köylü sınıfındadırlar. Bitki çayı içenler ruhban sınıfı ve çayı şekersiz içenler kendini asiller olarak görür. Çok zor bir işi yapabilmiş gibi küçük bir kibirlenme duygusu vardır.

     
  2. düşmanımın düşmanı dostumdur ahlaksızlığı ve çapsızlığı

    Allah'ın insanlığın kurtuluşu için gönderdiği dinleri yok etmek için ellerinden geleni yapan yahudilerin, "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" sözü gibi ürettiği sözlerden biri.

     
  3. sıcak havalara duyulan özlem

    Kış gelince yazı isteyen, yaz gelip sıcaklar başlayınca kışı isteyen, halinden sürekli şikayet eden insanoğlunun şikayetlerinden biri.

     
  4. manisada sürekli deprem olması

    Ahir zamandan binalar artar, binalar arttıkça zinalar artar ve zinalar arttıkça depremler artar.

     
  5. selahattin demirtaş'ın açlık grevine başlaması

    Tüm halkın yanında olup desteklediği eylem.