Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun sorusu

bu soruyu mevlana'ya yöneltmişler ve o da şu cevabı vermiş:

- kuşun kanatlarından birini kessen uçabilir mi ?

24.10.2022 21:13
  1. örnek gösterilen komşu çocuğu

    her zaman her konuda bizden bir tık ileride olan annemiz tarafından bize örnek gösterilecek ve kendisine özenilecek çocuktur. her karşılaştırma yapılışında sinirler tavan yapar. çocukluk dönemimizde bizi sinir eder ama yıllar geçip olgunlaşıldıkça kendi yolumuzu çizdikçe o da gözümüzde eski önemini, egosunu yitirir ve sonunda unutulur.

     
  2. her şey güzel olacak

    uzun süre boyunca acılara katlanıldıktan sonra bir gün nihayetinde bunların son bulup mutlu günlerin geleceğinin temennisinde bulunmaktır.

     
  3. otobüsle gidip uçakla dönmek

    gidilen yerden dönüşün daha çabuk olmasının gerektiği durumlarda tercih edilen bayağı ulaşım sistemidir. özellikle tatil dönüşünün pazar akşamı olduğu ertesi günde işe başlanılacağı durumlarda bu yönteme başvurulur. trafik çilesinden bir nevi kurtulmanın yoludur.

     
  4. mantık evliliği

    30 yaşından büyük olan ve bir işte çalışan kadın ve erkeklerin yaptığı evlilik türüdür. bu evlilik türünde çıkar aranmaz ve karşı taraftan beklentiler fazla olmaz. yapılacak olan evliliğin ileriki zamanlarda idame ettirilip ettirilemeyeceği düşünülür. manevi yön kadar maddi yönden de uyumluluk aranır. aşk kavramı fazla önemsenmez. aşk evliliklerinin aksine bu evlilik türünde kalpte kıpırdanmalar veya flörtleşme gibi heyecan yaratan şeyler olmaz. kimilerine göre şirket kurmaktan pek farkı olmayan bu evlilik türü, aşk evliliklerinin sorumsuzluk nedeniyle boşanmalarla son bulmasından dolayı günümüzde sayısını gittikçe artırmaktadır.

     
  5. döndükçe dönmek

    sürekli dönüp durmakla aynı anlama gelen deyim.