Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

sokak müzisyenleri

bir alt kademesi metroda müzik çalıp söyleyen müzisyenlerdir.

13.11.2022 21:08
  1. hastane başvuruları iki kat arttı

    sonbahar mevsiminin gelip soğukların yüz göstermesiyle birlikte hastaneye başvuranların sayılarının artması durumudur. soğuk algınlığı ve bağışıklık yetersizliğinin sonuçları hastalıkları beraberinde getirmektedir. özellikle coronavirüsün yayıldığı içinde bulunduğumuz zaman diliminde daha dikkatli olunmalıdır. yaşlılar ve çocuklar daha büyük risk altında olup kendilerine dikkat etmelidirler. maskeyi takıp kendini ve etrafındakileri korumaya da özen gösterilmelidir.

     
  2. tedavülden kalkan cümleler

    bir zamanlar herkesin bildiği sık sık kullanıldığı popüler cümleler olup zamanla unutulup eski önemini yitiren sözlerdir.

    bazıları şunlardır:

    - herıld yani

    - internette sörf yapmak

    - volkmen

    - yetmiş milyon bizi izliyor

    - kankardeş olalım mı

     
  3. yıllık iznin yanması

    devlet personelinin yıllık izninin çeşitli sebeplerden veya iş yoğunluğundan dolayı kullanılamayıp geçerliliğin yitirmesi olayı. çalışan kişiye acı vermekle beraber yanan iznin maaşına getirdiği ekstra karşılığı da yoktur.

     
  4. keyif çayı

    bazen öğleden sonra bazen de akşam yemeğinden sonra içilen, sohbet ederek tatlandırılan çay ve ortamı için kullanılan ifade.

     
  5. balkonda uyumak

    sineklere karşı korunaklı olduğu sürece yaz geceleri yapılabilen eğlenceli aktivite. yanınızda telefonuza bakarken uyuyakalmak da ayrı bir keyif.