Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. kim jong un

    acımasız kişiliği ve katı kuralları ile bilinen kuzey kore lideridir. koltuk pahasına en yakın akrabalarını bile idam ettirmiştir. ülkesine batı geleneklerinin ve kapitalizmin girmemesi için katı kurallar koymuştur. kuzey kore halkının kendi benliğini koruyup dış ülkelerden etkilenmemesi için elinden geleni yapmaktadır. nükleer füzeleri ile ünlüdür.

     
  2. 0.5 uç vs 0.7 uç vs 0.9 uç

    90'lı yılların başlarında uçlu kalemlerin çıkması ile birlikte yaygın olarak kullanılan üç farklı uçtur. sınıfta ucu bitenlerin birbirinden uç istediği zamanları anımsatır. ilk başlarda tüm uçlar da kullanılmaktayken 0.9 ucu çok kalın olduğu için zamanla önemini kaybedip piyasadan silinmiştir. 0.5 ucu da çabuk kırıldığı için kullanımı epey azalmıştır. ortalama kalınlıkta olup kolay kırılmayan 0.7 ucu her yerde kullanılmakta olup en çok kullanılan uçtur.

     
  3. mehmet ali erbil

    uzun süredir tedavi gören komedyen ve yarışma sunucusudur. bilindiği yarışma programı olan çarkıfelek programında yaptığı argo türünde esprileriyle bilinir. son zamanlarda iyileşme sürecinin hızlanması ile birlikte kendini toparlamaya başlamıştır. kızıyla beraber sunacağı bir program için bir yayın kuruluşu ile anlaşmıştır. yakında ekranlarda yeniden görmeye başlarız.

     
  4. bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum

    ileride sizden bir cacık olabileceğinden sevinmeniz gerekir diye düşündüğüm başlık. (gülücük)

     
  5. yaz dizileri

    bir hevesle çekilen, çoğunun konusu bilindik konular olan dizilerdir. tutup da reyting alanlar yeni sezona yayınlanmaya devam ederken tutmayanlar yayından kaldırılır.