Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

yerim ben seni

genelde yavru olan canlılara tatlılıklarından dolayı söylenen bir sevgi cümlesi.

24.10.2022 21:15
  1. ankapark'ın kapatılması

    büyük umutlarla açılan, yaklaşık on milyon kadar turist çekeceğine inanılan ankara'da eski belediye başkanı melih gökçek tarafından büyük maliyetlerle yapılan ankapark'ın gelip gideni olmamıştır. içinde oyuncak dinozorlar vardı. gençlik parkındaki gibi eğlenceli oyuncaklar vardı. ama şehir merkezine uzaktı. giriş ücretleri başta yüksekti. zamanla düşürülmesine rağmen kimse gelmeyince de çalışan işçilerin paraları ödenemedi ve 100 kadar işçi orayı bırakıp terketmiştir. şu anda parkın başını sadece bir tane bekçi beklemektedir. bu kadar önleme rağmen gelen olmayınca ankapark'ın kapısına kilit vurulmuş ve ziyarete kapatılmıştır. yapımında harcanılan yığınla para da çöpe gitmiş sayılmaktadır.

     
  2. kokoş

    sosyetik ve süslü püslü giyinen genelde varlıklı olan kadınları yermek için kullanılan bir ifadedir. bu tür kadınlar çoğunlukla zengin olmaktadır. ve kibirlidirler de. etrafındaki diğer kadınlara karşı itibarlı olduklarını düşünürler. giysi ve makyajda abartılı seviyelere çıkarlar. bazı mahalle ağızları için kokoş kelimesi küfür ifade etmesine rağmen sonradan öğrenilen asıl anlamında bu tür kadınların şemali, duruşları ve yaşam tarzları az çok tahmin edilebilmektedir. televizyonda görülünce onların kokoş niteliğinde oldukları hemen belli olmaktadır.

     
  3. hürriyet gazetesi'nin logosunu değiştirmesi

    hürriyet gazetesinin tek harften oluşan logosunu hürriyet com.tr olarak değiştirmesiir.

     
  4. kadın kadına takılmak

    iki veya daha fazla kadının beraberce sohbet ederek veya kendilerini mutlu edip stres attıracak eylemleri yaparak vakit geçirmesidir. bu esnada bazen dedikodu yapılır bazen de moda hakkında bilgiler edinilir. makyaj üzerine konular ve tavsiyeler konuşulur. gün içinde yaşanılan ilginç olaylar ve geleceğe yönelik planlar ele alınır. eskiden kadın kadına takılmak denilince daha dar bir eylem sahası akla gelirken günümüzde kadınların özellikle sosyal alanda ön plana çıkması ile kadın kadına takılmak denilince akla birçok eylem gelmektedir. zira kadınlar da erkekler gibi birçok özgürlük kazanmışlardır.

     
  5. balkonda uyumak

    yazın hava karardıktan sonra gece vakitlerinde hava sıcak olduğu için uyku ihtiyacını balkonda gidermektir. sabaha kadar hava güzel olduktan sonra tadından yenmeyen bir eylemdir. ılık havalarda nasıl ki yatak odasının camı açık olursa ona ihtiyaç duymadan balkonda uyumak da öyle birşeydir. ama kötü olan yanı ise sineklerin istilasına maruz kalmaktır. eski zamanlarda atalarımız köy yerlerinde yazın sıcak havada evin damına çıkıp orada uyurlarmış. geniş ve rahat bir balkonda uyumak insanı rahatlatmaya yetebilir.