Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

koltuk altı

insan vücudunda bol miktarda sinir ucu barındıran, hassas yapıda ve sürekli terleme halinde olan ve kararınca çözüm bulunamayan bölgedir. birçok kişi bu bölgeden gıdık alır. asıl ismi kol altı olması gerekmesine rağmen koltuk altı denilmiştir.

13.08.2022 11:53
  1. Binali Yıldırım

    binali yıldırım erzincan'ın refahiye kasabasında 1955 yılında doğmuştur. asıl mesleği mühendislik olmakla beraber istanbul'da deniz otobüsü işletmelerinin genel müdürlüğünü üstlenmiştir. 90'lı yıllarda istanbul'da taşımacılığın deniz yoluyla olması için büyük çabalar sarfetmiştir. 2002 yılında ulaştıma bakanı olarak hükümete girmiştir. cumhuriyetin son başbakanıdır. şu anda istanbul'da akparti büyükşehir belediye başkanı adayıdır. 23 haziran 2019'da chp istanbul büyükşehir belediye başkan adayı ekrem imamoğlu'na rakip olarak seçimlere katılacaktır.

     
  2. becayiş isteği

    becayiş kelime anlamı olarak 'karşılıklı yer değiştirme' olsa da türkiye'de memurluğa ait bir kavram haline gelmiştir. iki memurun birbiriyle anlaşıp görev yerlerini karşılıklı değiştirmesi esasına dayanır. bulunduğu şehir veya ilçenin halinden, yaşam standartlarından memnun olmayan bir çalışan memurun ilan yoluyla başka bir memurla bulunduğu yerleri karşılıklı değiştirebilir. evli kişiler eşlerine yakınlaşmak amacıyla becayiş yoluyla birbirlerine daha yakın illere gelebilir. ayrıca bunun gibi memleketine yakın olmak isteyen bir çalışan da bu amacı güden başka bir memurla becayiş yapabilir. memurların ülkenin dört bir yana yayılması ile birlikte becayiş kavramı da son zamanlarda önemini artırmıştır.

     
  3. dini konuşmalarda araya arapça sokuşturulması

    özellikle kuran'daki ayetlerden ve hadislerden bahsederken söylenir. kuran bildiğimiz üzere arapçadır. konuşan kişi, bilhassa o cümle veya konunun o kişi tarafından uydurulmadığını nitelemek amacıyla cümlenin esasından bahsederek söylenir.

     
  4. Biyolojik savaş

    biyolojik savaş, zehirli maddeler kullanılarak insan, hayvan ve bitkilerin öldürülmesi veya etkinliklerinin kısıtlanmasına yönelik bir savaş yöntemidir. son zamanlarda gelişmiş ülkelerden olan amerika tarafından kitleleri tehdit eden unsurlardan biridir. günümüzde biyolojik silahlar ve biyolojik savaş konusu giderek toplumsal yaşamın sosyal, politik, askeri, ekonomik, tarihi ve sınıfsal her katmanı ve her boyutuyla ilgili bir konu haline gelmiştir. yirminci yüzyıla kadar olan uygulamalar genelde kuyu sularına ölü insan veya hayvan vücutlarıyla kirletilmeleri ile olmuştur. bazen zararlı mikroorganizmalar insanların ve hayvanların üstüne salıverilmiştir. özellikle de bitkilere zarar veren haşerat ve böcek türleri biyolojik savaşa örnektir ve geçmişte de kullanılmıştır. salgın hastalıklar da biyolojik savaşlara örneklerdendir.

     
  5. Sıfır kuşağı

    ünlü psikiyatri uzmanı prof. dr. nevzat tarhan tarafından ileride z kuşağından sonra ortaya çıkmasından korkulan kuşak türüdür. bu kuşak kültürel çözülmeden dolayı ortaya çıkan kuralsız kuşaktır. günümüzde kaynaklar çoğalıp popüler kültür ve dijital teknoloji kaynakları da artmış durumdadır. eskiden sosyal hareketlilik çok daha yavaşken şimdi çok hızlanmıştır. insanlar daha stresli ve ihtiyaçlar çoğaldı. yapay ihtiyaçlar var ve moda denen şey çıktı. tüketimi tetikleyen popüler kültür var. ama ileride ortaya çıkacak olan nesil ise ben merkezci ve üretimden uzak, sadece tüketmeyi isteyen bir nesil olarak geliyor. şimdiden onların eğitimine ve üzerine almaları gereken sorumlulukları öğretmek önemli bir şeydir. karakter inşa eden bir eğitime ihtiyaç vardır. yoksa bedeli ağır olur.