Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

koltuk altı

insan vücudunda bol miktarda sinir ucu barındıran, hassas yapıda ve sürekli terleme halinde olan ve kararınca çözüm bulunamayan bölgedir. birçok kişi bu bölgeden gıdık alır. asıl ismi kol altı olması gerekmesine rağmen koltuk altı denilmiştir.

13.08.2022 11:53
  1. Sekiz senede hiç para biriktiremeyen memur

    halbuki niye biriktiremediğini, parayı nereye ve hangi giderlere harcadığını kimsenin sormadığı memurdur.

     
  2. bakı kelimesi

    "Fal" kelimesinin eş anlamlısıdır.

     
  3. Stres atma yöntemleri

    can sıkıntısı ve stresle baş edebilme yöntemleridir. bunların başlıca sebepleri el boşluğudur. bu gidermek için kendine bir uğraş bulmak gerekir. ama asıl önemli olan yapılan uğraştan keyif alınmasıdır. bunun için bir hobi edinilmelidir. yaparken keyif alınan can sıkıntısını gideren bir hobiyle uğraşmak insanın can sıkıntısını alıp biraz olsun rahatlamasına yarar. stres gidermek için baloncuklu naylon patlatan da vardır. çoğu kişi sigara içmeye yönelmiştir ama o da zamanla sağlık sorunlarına yol açar. bunun dışında kendi bedenine masaj yapmak da kasları gevşeterek stresi azaltır ve sağlığa faydalıdır.

     
  4. gıda sahteciliği

    gıda yönetmeliğine göre gıda üretimi, aşamaları ve satışı esnasında yasak sayılan eylemlerden herbirini gerçekleştirmektir. gıdalara koruyucu madde adı altında insan vücuduna zararlı maddeler yüklemek ilk sırayı alır. diğer katkı maddeleri arasında kanser yapıcı maddeler, domuz yağı, kafein, adi ve bayağı ek ürünler, boya maddesi ve türevleri gelir. gıda sahteciliği kapsamına satış esnasında yasal olmayan eylemler olması da girer. mesela son kullanım tarihi geçmiş ürünün üzerindeki tarih yazılarını silip yeniden ileri tarih yazmak günümüzde yaygınlaşmıştır. ambalajında gösterilen ağırlığından daha az ağırlıkta olan ürünler de çoktur. gizli ve kaçak yollarla küçük ve büyükbaş hayvan eti adı altında halka çok sayıda at, eşek ve domuz eti yedirildiği bilgileri de artık herkes tarafından bilinmektedir.

     
  5. renkli rüyalar

    insanlık tarihinde renkli televizyonların artması ile birlikte beliren rüyalardır. bu yüzden renkli rüya gören kişiden uyandıktan sonra "vay bee film gibi rüyalar gördüm" sözünü işitirsiniz. bilhassa çocukluk döneminde çok görülür. gün içinde çok düşünen, araştırmacı ve duygusal kişilerin büyük çoğunluğunun gördüğü rüyalardandır. bazen eğlence bazen geçmişe özlem bazen de hareketli ve heyecanlı geçen bir günün ardından renkli rüya görülmesi olasılığı çok fazladır. çok hayal kuran insanlarda da renkli rüya görme oranı yüksektir. araştırmalara göre eski insanlar daha çok siyah beyaz rüyalar görmüşlerdir. yaşlandıkça rüya görme olasılığı da düşer.