Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. çay içerken ağzın yanması

    çay ilk doldurulduğunda suyu sıcak olduğundan haliyle ilk içmelerde ağzı yakması normaldir. sonra zamanla soğudukça daha rahat bir şekilde içilebilir.

     
  2. Mahalle ağzıyla yazan yazarlar

    sözlüğün ciddiyetini bozan yazarlardır. yazım tarzı öyledir. editörlerin de bir şey diyeceğini sanmayız. sonuçta her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. kimisi eleştirir kimisi de normal karşılar.

     
  3. dizilerde ölen oyuncuların tekrar dirilmesi

    bilhassa kurtlar vadisi dizisinde polat alemdarın bir yere baskın düzenlediğinde bir mermiyle öldürdüğü eli yüzü maskeli kötü adam tipindeki oyuncuların durumudur. sonradan ajanslardan oyuncu bulunamayınca aynı adamlar gene yüzleri maskeli halde tekrar tekrar oynatılmışlardır.

     
  4. dünyadaki aktif yanardağlar

    dünya üzerinde belirli zaman aralıklarıyla lav püskürtmeye devam eden yanardağlardır. bilindiği üzere dünyanın iç tabakasında yüksek ısıdaki magma tabakası vardır. iç kısımda oluşan yüksek basınç nedeniyle bu magma tabakası dünya üzerindeki yanardağlar yoluyla arada bir lav halinde dışarıya atılır. yanardağlar tabiri yerindeyse "dünyanın bacaları" olarak da bilinir. birçok yanardağı da zamanla sönmüş ve faaliyetini kaybetmiştir.

     
  5. sözlüğün bir süre sonra ciddiyetini bozacağı gerçeği

    editörlerin böyle bir duruma mahal vermeyeceğine inandığım konu. zamanla buradaki yazıların ekşi sözlükteki gibi yorumlara dönüşmesi ürkütücü bir şey. memur dediğin ağırbaşlı olmalı. yazıp çizdiğine dikkat etmeli. yazılarından o kişinin efendi ve saygılı birisi olduğunu farkına varılmalıdır. zira sözlük ciddiyetini kaybederse buranın da bir anlamı kalmaz.